Quantcast

Pasieniečiai sulaikė Ukrainos ir Turkijos piliečius su galimai padirbtais dokumentais

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai prie valstybės sienos su Lenkija sulaikė Ukrainos ir Turkijos piliečius, kurie dokumentų patikros metu pateikė, įtariama, suklastotus dokumentus.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informavo (VSAT), kad penktadienį anksti ryte pasienio pareigūnai ties Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai-Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusio automobilvežio „Fiat Ducato“ su priekaba vairuotojo dokumentus.

Automobilį ukrainietiškais registracijos numeriais vairavo 49 metų Ukrainos pilietis.

Kontrolės metu ukrainietis pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams įtartinas pasirodė neva jo šalyje išduotas vairuotojo pažymėjimas.

Pasieniečiams jį ištyrus nuodugniau, paaiškėjo, kad dokumentas pagamintas ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus. Pasieniečiai padarė prielaidą, kad ukrainiečio turimas vairuotojo pažymėjimas yra klastotė.

Vairuotoją pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Dar vieną, įtariama, suklastotą dokumentą Kalvarijos pasieniečiai išaiškino sekmadienio vakarą, kelyje Lazdijai-Akmeniai ties Tarnaukos kaimu.

Pasieniečiai sustabdė patikrinti Lenkijos link važiavusio maršrutinio autobuso keleivių dokumentus. Lietuvoje registruotas maršrutinis autobusas vyko maršrutu Talinas-Praha.

Be kitų keleivių, juo važiavo ir Belgijos pilietis. Vyras sukėlė įtarimą VSAT pareigūnams. Įdėmiau tikrinant jo vardu pateiktą Belgijos piliečio asmens tapatybės kortelę, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad pažymėjimas yra suklastotas.

Į Prahą vykstantį keleivį Pasieniečiai išlaipino iš autobuso ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą detaliai patikrai.

Čia ir paaiškėjo, kad dokumento, įtariama, klastote mėgino pasinaudoti 19 metų Turkijos pilietis. Atlikus asmens ir daiktų apžiūrą, rastas jo vardu išduotas Turkijos piliečio pasas ir asmens tapatybės kortelė.

VSAT pareigūnai abu užsieniečius sulaikė. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Dėl kardomosios priemonės Turkijos piliečiui bus sprendžiama artimiausiu metu, už įtariamą jo nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
tai kad tarp tų ukrainiečių ukrainiečių nėra,ką norite apgauti valdžiūnai save įsimylėję

Slyva \\\\\.../////

Slyva  \\\\\...///// portretas
u'Kraynį.

Ukrainiečiai

Ukrainiečiai portretas
pašventinti ir jiems viskas galima,besislepiantys dezertyrai irgi nepakaltinami.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių