Pereiti į pagrindinį turinį

Penkiolikmetės šiaulietės nužudymo byloje baigta kaltinamųjų apklausa

2023-06-26 15:45 diena.lt inf.

15-metės paauglės nužudymo bylą nagrinėjantis Šiaulių apygardos teismas baigė kaltinamųjų apklausą.

Šiaulių apygardos teismas
Šiaulių apygardos teismas / L. Balandžio / BNS nuotr.

Byloje teisiami keturi asmenys: 19-metis Osvaldas Žvirgždas, 24-erių Edvinas Braziulis, bei 15-metė I. Z. – jie kaltinami itin žiauriu penkiolikmetės nužudymu, tuo metu 2001 metais gimęs O. Žvirgždo brolis Edvinas kaltinamas nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Kaip pirmadienį pranešė teismas, 15-metė tariamoji buvo apklausta dalyvaujant teismo psichologei, ji parodymus davė būdama vaiko apklausos kambaryje.

Kaltinamoji patvirtino, kad įvykio dieną su nukentėjusiąja susimušė, trenkė jai kelis kartus, bet po to jos atsiprašė.

„Anot kaltinamosios, po pirmojo konflikto ji su nukentėjusiąja parūkiusios, tačiau po kurio laiko draugė kibusi jai į plaukus. I. Z. teismui patvirtino prisiimanti kaltę dėl nužudymo, bet ne visą.  Jos teigimu, nukentėjusiąją metaliniu strypu ir lazda mušė trise – O. Ž., E. B. ir ji pati. Mergina negalėjo patvirtinti, kiek ir į kurias kūno vietas ji sudavusi“, – rašoma pranešime.

„Patvirtino, kad atsikratyti aukos nutarė visi trys. Kaltinamoji pripažino, kad prie draugės nužudymo prisidėjo O. Ž., ji pati ir E. B. – šiek tiek“, – teigiama jame.

Teismas taip pat nurodo, kad apklausiant įtariamąją teko paprašyti, kad ši kalbėdama išsiimtų iš burnos kramtomąją gumą.

E. Braziulis teismui sakė, kad prie nukentėjusiosios nužudymo neprisidėjo, smūgių jai nesudavė.

„Pripažino tik tai, kad tą vakarą padėjęs I. Z., O. Ž. nužudytosios kūną suvynioti į kilimą. Kaltinamojo teigimu, nuo įvykio jis buvęs ištiktas šoko. Teismui tvirtino, kad kaltinamoji I. Z.  savo draugę puolusi smūgių kruša, buvo surišusi jos rankas, koją“, – teigia teismas.

Paklaustas, kodėl nemėgino iškvieti greitosios medicinos pagalbos, policijos, kol auka buvo dar gyva, E. Braziulis atsakė, kad to negalėjo padaryti, nes buvo ištiktas šoko. Kaltinamojo teigimu, I. Z. nukentėjusiajai bandė taikyti į smilkinį.            

Papildomų klausimų buvo užduota ir kaltinamajam O. Žvirgždui, kuris parodymus davė praėjusiame posėdyje. Paklaustas, kodėl mušė nukentėjusiąją, jis teigė, kad anksčiau ši mergina jam buvo pradeginusi koją.

Praėjusiame teismo posėdyje bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai kaltinamasis pareiškė, kad savo kaltę pripažįsta. Maždaug tris valandas trukusioje apklausoje vaikinas papasakojo apie tragedija pasibaigusio vakaro aplinkybes, nurodė, kas, kaip ir kokius veiksmus atliko prieš auką.

Nusikaltimas įvykdytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad, veikdami bendrininkų grupe, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu įvykdė nusikaltimą.

Jie pakvietė 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną ir bendrais veiksmais naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Per kelias valandas auka buvo mušama kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Bylos duomenimis, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišus skudurą į burną bei apvyniojus lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip pat intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai buvo sukeltas didelis fizinis skausmas bei kančios.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų 15-metė mirė įvykio vietoje.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų