Pereiti į pagrindinį turinį

“Grock” festivalis – jauniems ir nesenstantiems (programa)

2009-06-12 11:36
“Grock” festivalis – jauniems ir nesenstantiems (programa)
“Grock” festivalis – jauniems ir nesenstantiems (programa) / D.Vasiliauskienės nuotr.

Birželio 19-21 dienomis Klaipėdos senamiestį užlies festivalio „Grock“ garsai. Jauniems ir nesenstantiems gyvos muzikos gerbėjams skirtas renginys uostamiestyje vyks jau šeštąsyk.

Turi kur augti

Gaivus jaunatviškos muzikos gūsis siaus Meno kieme, Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje ir “Roxy” klube. Dauguma festivalio projektų - nemokami, tik abu šeštadieniniai ir “Roxy” klube vyksiantys koncertai - su bilietais.

“Mūsų festivalyje skamba muzika, kurios dažnai neišgirsi nei per TV, nei per radiją. Dėl specifikos, nes tai - ne “popsas”, ir dėl jaunumo, - tvirtino festivalio organizatorius, studijos “Grock” vadovas ir bardas Linas Švirinas. - Klaipėdoje neturime kito tradicinio renginio, kuriame galėtų pasireikšti jaunos grupės ir pradedantys atlikėjai. “Grock” festivalis - maža iniciatyva, kuri skatina, drąsina juos lipti į sceną, ir sulaukia nemažai dėmesio”.

Šiemet festivalyje dalyvaus uostamiesčio grupės “Remenson”, “Rezervuota”, “Seaside”, “Avarinė anga”, “Nervas”, “Jambazoo”, “Non Stop”, “Flaer”, „Old City“, “Arrogantics”, “The Gun”, “Breaze”. Prie jų prisijungs vilniečių “The Skys”, “Sweetsalt”, “Blackout” ir “This”. Meno kieme koncertuos klaipėdiečiai bardai Jonas Baltokas, Kristina Muravjova, Akvilina ir pats L.Švirinas. “Roxy” klube bus pristatytas unikalus “JazzyTea” projektas - drauge muzikuos gitaristas Eugenijus Jonavičius, saksofonininkas Laimonas Urbikas, bosistas Paulius Stonkus, klavišininkas Mantas Liutikas ir būgnininkas Mykolas Eiva.

Festivalio vadovas apgailestavo, kad per tris dienas neįmanoma suteikti sceną visiems pageidaujantiems. “Augimui erdvės dar turime daug”, - šypsojosi L.Švirinas ir pabrėžė festivalio rengėjų nuostatą, - kad pirmiausia vietiniai atlikėjai “gautų tribūną”.

“Grock VI” festivalio dalyvių amžius - nuo 11 iki 50 metų ir daugiau. Ir publika - pati įvairiausia, neabejinga gyvam, akustiniam muzikos skambesiui ir jo ateičiai. Laisva renginio atmosfera šiemet sujungs balades, dainuojamąją poeziją, roką, netradicinį džiazą ir akustinę muziką.

Uvertiūra - fotoparoda

Šiemet “Grock” festivalį papildys fotografijų paroda ir konkursas, atvira meistriškumo pamoka, “džemseišenai”  “Roxy” klube bei muzikinė akcija-provokacija Meno kieme.

Šiandien jame atidaroma fotografijų paroda - iš dviejų dalių. Vienoje eksponuojamos klaipėdiečių moksleivių Ievos Padagaitės ir Elzės Vareikytės nuotraukos, kuriose įamžintos pernai vykusio “Grosck” festivalio akimirkos. Kita ekspozicijos dalis - konkursinė. Festivalio rengėjų paraginti jai savo fotodarbus iš Gatvės muzikos dienos Klaipėdoje renginių pateikė penki uostamiesčio moksleiviai ir dar vienas suaugęs konkurso dalyvis. Visų šešių atrinkta po penkias geriausias nuotraukas, iš kurių “Grock VI” publika išrinks pačią geriausią. Geriausios nuotraukos autorius bus paskelbtas baigiamajame festivalio koncerte ir apdovanotas 250 litų prizu, įsteigtu fotopaslaugų firmos.

Provokuos publiką

Atvira meistriškumo pamoka jaunuosius muzikantus sukvies į “Grock” studiją. “Esame pasiruošę atsakyti į jiems rūpimus klausimus ir vesime praktinius užsiėmimus, - pasakojo studijos vadovas L.Švirinas. - Mūsų tikslas, kad jaunos grupės galėtų išsiaiškinti, kaip derinti instrumentus - mušamuosius ir bosinę gitarą - muzikuojant kartu”.

O provokacinė akcija “Muzikinis šurmulys” įjungs visus - atlikėjus ir klausytojus. “Į Meno kiemą nusivešime daug perkusinių instrumentų ir mėginsime pagroti su publika”, - dalijosi sumanymais festivalio organizatorius.

Anot jo, “Grock VI” festivalio biudžetas - kuklus, resursai - riboti. “Iš tiesų jam reikia daug laiko ir pinigų, bet turime geradarių, kurių entuziazmas ir parama kasmet leidžia mums surengti visai gerą festivalį. Bet augti su tokiais resursais jis niekaip negali”, - teigė L.Švirinas.

Jis svajoja, kad “Grock” vyktų ne tris dienas, o savaitę, ir kad į festivalį įsijungtų ne tik Klaipėdos, Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių jaunimo grupės. Publika turi susipažinti su jomis ir įsitikinti, kad yra ir kitokia muzika nei grynas “popsas”.

FESTIVALIO “GROCK VI” PROGRAMA:

Birželio 12 d.

17 val.  - fotografijų parodos atidarymas Meno kieme (Daržų g. 10).

Birželio 19 d.

16 val. - atvira meistriškumo pamoka studijoje „Grock“(Ligoninės g. 16-2) su P.Stonkumi (bosinė gitara) ir V.Kranopiorovu (mušamieji). Nemokamai.

18 val. - “Grock akustiškai” I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje (Herkaus Manto g. 25): Kristina Muravjova, Akvilina, Jonas Baltokas, Linas Švirinas, “Rezervuota”, “Seaside”, “Sweetsalt”, “Avarinė anga” ir kt. Nemokamai.

21 val. - “Remenson” ir “Rezervuota” “Roxy” klube (Priestočio g. 9). Po koncerto - festivalio dalyvių “džemseišenas”.

Birželio 20 d.

14 val. - “Grock dieną” Meno kieme: “Nervas”, “Jambazoo”, “The Skys”, “Non Stop”, “Flaer”, „Old City“.

19 val. -  “Grock vakare” Meno kieme: “Arrogantics”, “The Gun”, “Breaze”, “Blackout” ir “This”.

22 val. - “JazzyTea” - jungtinės Klaipėdos džiazo pajėgos “Roxy” klube. Po koncerto - festivalio dalyvių “džemseišenas”.

Birželio 21 d.

12 val. - studijos „Grock“ jaunimo koncertas Meno kieme. Nemokamai.

16 val. - „Muzikinis šurmulys“: muzikinė akcija-provokacija Meno kieme. Nemokamai.

Bilietus į “Grock dieną” ir “Grock vakare” koncertus galima įsigyti “Grock” studijoje pirmadieniais - penktadieniais 16-18 val. Bilietai į “Roxy” klube vyksiančius festivalio koncertus platinami jame.

Iki birželio 19 d. bilietai - po 10 litų, prieš koncertus - po 15 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų