Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rašytojams vadovaus J.Šikšnelis

2011-09-16 01:50
Klaipėdos rašytojams vadovaus J.Šikšnelis
Klaipėdos rašytojams vadovaus J.Šikšnelis / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime išrinktas naujas skyriaus pirmininkas bei valdyba.

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje susirinkę 19 iš 23-jų uostamiesčio, Klaipėdos rajono, Palangos, Kretingos, Skuodo, Plungės ir Mažeikių rašytojų – Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) narių, neužtrukę nė pusantros valandos, atviru balsavimu nusprendė, kas jiems vadovaus artimiausius ketverius metus.

Ryškia balsų dauguma (15) skyriaus pirmininku išrinktas klaipėdietis rašytojas Juozas Šikšnelis.

Birželio 1-ąją staiga mirus ilgamečiam LRS Klaipėdos skyriaus pirmininkui Rimantui Černiauskui, šis postas iki šiol buvo tuščias.

Į jį galėjo kandidatuoti bet kuris skyriaus narys, pateikęs susirinkimui veiklos programą.

Pretendentų buvo trys – poetė, prozininkė ir vertėja Nijolė Kliukaitė-Kepenienė, poetas Dainius Sobeckis ir prozininkas J.Šikšnelis, kurio programa labiausiai visus įtikino.

Jis akcentavo būtinybę ieškoti naujų veiklos formų, atgaivinti prigesusį rašytojų tarpusavio bendravimą ir iškelti rašytojo vardą, pastaruoju metu nuvertintą visuomenės akyse.

„Dirbsiu ne vienas, su valdybos nariais pasiskirstyme, kas už ką bus atsakingas – dirbsime visi, – sakė „Klaipėdai“ J.Šikšnelis. – Manau, kad ir mūsų „Baltijos“ almanachui reikia turėti rimtą redkolegiją, kad šis leidinys sustiprėtų.“

Į LRS Klaipėdos skyriaus valdybą išrinkti rašytojai G.Grajauskas, V.Čepas, E.Karnauskaitė, N.Kepenienė, A.Kuklys, D.Molytė-Lukauskienė, R.Rastauskas ir D.Sobeckis.

Artimiausias didesnis Klaipėdos rašytojų renginys – tradicinis „Novelės ruduo“, kurio finansavimo ir organizavimo rūpesčiai pirmiausia užgrius naująjį pirmininką ir valdybą. 2011-ųjų „Baltijos“ almanacho numeris irgi turi pasirodyti iki metų pabaigos.

Vizitinė kortelė

Klaipėdietis 61-erių rašytojas J.Šikšnelis (slp. Raidas Dubrė) per pastaruosius du dešimtmečius parašė ir išleido kone dvi dešimtis knygų – apysakų, pjesių, novelių rinkinių ir visą stirtą detektyvinių romanų.

Gimė jis 1950 m. Švendubrėje, Varėnos raj., 1973 m. Vilniaus universitete baigė bibliotekininkystės ir bibliografijos studijas.

Dirba Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriumi.

Nuo 1994 m. – LRS narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų