Pereiti į pagrindinį turinį

Romanovų dinastijos prakeiksmas nėra pramanytas?

2013-04-18 11:54
Romanovų dinastijos prakeiksmas nėra pramanytas?
Romanovų dinastijos prakeiksmas nėra pramanytas? / youtube.com stopkadras

Romanovų dinastija – viena žinomiausių ir galingiausių šeimų Rusijos istorijoje. Iki šiol mokslininkai ir šios dinastijos palikuonys mėgina suprasti, kodėl šeimą ištiko tokia tragedija? Kodėl  jos valdymas nutrūko taip netikėtai? Ar iš tikrųjų Rasputinas kaltas dėl Romanovų žūties? Atsakymai į kai kuriuos klausimus - jau sekmadienį Pirmojo Baltijos kanalo eteryje filme „Romanovai. Caro dinastijos mistika".

Romanovų dinastija Rusiją valdė tris šimtmečius. Besąlygiška kova dėl valdžios ir pinigų troškimas – štai kas jiems rūpėjo labiausiai. Dėl pinigų ir valdžios jie galėjo padaryti bet ką: meluoti, regzti intrigas, net žudyti pačius artimiausius žmones. Filmo „Romanovai. Caro dinastijos mistika" kūrėjai, ieškodami atsakymo į klausimą, kodėl buvo išžudyta visa caro Nikolajaus II šeima, nagrinėja ne tik XX amžiaus pradžios įvykius, bet visą dinastijos istoriją. Teigiama, kad Nikolajus II žinojo, kad bus nužudytas 1918 metais ir kad yra paskutinis Rusijos valdovas. Jis gavo šventojo Serafimo Saravskio pranašystes. Caras ne tik besąlygiškai jomis tikėjo, bet ir susitaikė su savo likimu. Nikolajus II save vadino kankiniu, kuris turi išpirkti visas savo šeimos nuodėmes. Įdomus sutapimas: Romanovų dinastijos valdymo laikotarpis prasidėjo Ipatevskio vienuolyne (Ипатьевском монастыре), tada caru buvo paskelbtas Michailas Romanovas. Praėjus 300 metų caras Nikolajus II, visa jo šeima ir tarnai buvo nužudyti Jekaterinburge Ipatevskių namuose (Ипатьевском доме). Daugiau mistinių sutapimų iš caro Nikolajaus II gyvenimo – sekmadienį PBK kanalu.

Legenda byloja, kad Michailas Romanovas taip troško tapti vienvaldžiu Rusijos valdovu, kad įsakė pakarti trejų metų berniuką – sūnų Marinos Mnišek, kuri teigė, kad tik šis vaikas yra tikrasis pretendentas į sostą ir gali būti teisėta šalies galva. Po to, kai Marinos sūnus buvo nužudytas, moteris prakeikė visą giminę. Anot prakeiksmo, Romanovų dinastijos vyrai negalėjo palikti sveikų palikuonių iki kol nežus paskutinis. Nežinia, ar tai prakeiksmo poveikis, ar taip susiklostė aplinkybės, tačiau Romanovų dinastijoje tikrai nuolat gimdavo ligoti berniukai.

Filme taip pat aptariama, kokią įtaką paskutiniajam iš Romanovų dinastijos palikuonių turėjo Rasputinas. Ilgai lauktas caro Nikolajaus II sūnus Aleksėjus gimė labai silpnas. Niekas netikėjo, kad jis galės valdyti tokią didžiulę šalį. Tuomet tėvai rado „stebukladarį" Rasputiną, kuris turėjo išgydyti jaunuolį. Anot mokslininkų, tyrinėjusių Romanovų dinastijos genealoginį medį, caraičio Aleksėjaus liga buvo įgimta, todėl visos pastangos jį išgydyti buvo bergždžios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų