Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikams ir paaugliams skirtos knygos - dažnai banalios ir nebrandžios

2011-10-12 21:25
Vaikams ir paaugliams skirtos knygos - dažnai banalios ir nebrandžios
Vaikams ir paaugliams skirtos knygos - dažnai banalios ir nebrandžios / Shutterstock nuotr.

Metų knygą suaugusiesiems, kaip įprastai, šiemet galima bus rinkti iš penkių kūrinių, tuo metu geriausias knygas vaikų ir paauglių literatūros kategorijose teks rasti tarp trijų.

Vaikų ir paauglių knygų trejetukus, o ne penketukus pasiūliusi ekspertų komisija tai argumentuoja tuo, kad šiemet vaikams ir paaugliams skirtos literatūros kūrėjams pristigo meninių idėjų, probleminio mąstymo, šiuolaikiškos vaiko ir paauglio situacijos suvokimo, teigiama Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pranešime.

„Pastaruoju metu vis dažniau rašoma tiesiog apie nieką, leidžiama banali, meniškai nesubrandinta kūryba, apmaudu, jog kelios neblogo turinio ir gana kūrybingos knygos atkrito dėl kalbos jausmo stokos ar paprasčiausiai dėl elementarių rašybos ir skyrybos klaidų,“ - sako komisijos pirmininkas Kęstutis Urba.

Knygų vaikams trejetuke - Kęstučio Kasparavičiaus „Mažoji žiema“, Vytauto V.Landsbergio „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“ ir Violetos Palčinskaitės „Muzika troliui“.

Paauglių kategorijoje geriausią kūrinį bus galima rinkti iš šių kūrinių: Gintarės Adomaitytės „Paklydusi pasaka“, Akvilinos Cicėnaitės „Mano tėtis ir kiti nesusipratimai“ bei Gendručio Morkūno „Iš nuomšiko gyvenimo“.

Septintuosiuose Metų knygos rinkimuose suaugusiems skirtų lietuvių autorių kūrinių, skirtingai nei jaunesniųjų kategorijose, sąrašas liko nesutrumpėjęs - jame penki kūriniai.

Šioje kategorijoje į Metų knygos titulą pretenduoja Alfonso Andriuškevičiaus „Vėlyvieji tekstai“, Romualdo Granausko „Trys vienatvės“, Sigito Parulskio „Prieš mirtį norisi švelnaus“, Undinės Radzevičiūtės „Baden Badeno nebus“ ir Kristinos Sabaliauskaitės „Silva Rerum II“.

Už labiausiai patikusią knygą visose trijose kategorijose galima balsuoti portaluose metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt ir lrt.lt, elektroniniu paštu [email protected] arba M.Mažvydo bibliotekos adresu.

Daugiausiai skaitytojų balsų surinkę knygų autoriai tradiciškai bus apdovanoti Vilniaus knygų mugėje vasario mėnesį.

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 metų. Ja siekiama skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti visuomenėje skaitymo prestižą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų