Pereiti į pagrindinį turinį

ABBA įrašų kompanija prašo D. Trumpo nenaudoti grupės muzikos mitinguose

2024-08-29 23:11

Legendinės švedų popmuzikos grupės ABBA įrašų kompanija ketvirtadienį paskelbė pareikalavusi, kad respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nustotų groti jos muziką savo rinkimų kampanijos mitinguose.

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Scanpix nuotr.

JAV muzikos organizacijos „Universal Music“ Švedijos padalinys pranešė, kad atsirado vaizdo įrašų, liudijančių, kad ABBA dainos skambėjo bent viename D. Trumpo renginyje.

„Mes pareikalavome, kad (medžiaga) būtų pašalinta“, – sakė „Universal Music AB“ naujienų agentūrai AFP.

„Universal Music Publishing AB“ ir (įrašų kompanija) „Polar Music International AB“ negavo jokio prašymo (naudoti muziką), todėl Trumpui nebuvo suteiktas joks leidimas ar licencija“, – pridūrė kompanija.

Švedijos dienraštis „Svenska Dagbladet“ nurodė, kad jos reporteris liepą lankėsi D. Trumpo mitinge Minesotoje, garsėjančioje stipria švedų bendruomene, kur skambėjo ABBA daina „The Winner Takes it All“.

Jis pridūrė, kad po dainos buvo parodytas 10 minučių trukmės vaizdo įrašas, kuriame buvo rodoma ABBA savo populiarumo viršūnėje, atliekanti garsiausius savo hitus, įskaitant „Money, Money, Money“ ir „Dancing Queen“.“

Su savo įsimintinomis melodijomis ir blizgančiais kostiumais Agnetha (Agneta), Bjornas, Benny (Benis) ir Anni-Frid (Ani Frid) – kurių inicialai sudaro grupės pavadinimą – įkūnijo disko muziką visame pasaulyje iki tol, kol 1982 metais nustojo koncertuoti.

ABBA nėra vieninteliai atlikėjai, paprašę D. Trumpo nenaudoti jų muzikos. Tarp jų yra Bruce'as Springsteenas (Briusas Springstinas), Neilas Youngas (Nilas Jangas), Celine Dion (Selin Dijon) ir „The Rolling Stones“.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų