Quantcast

Dėl stipendijų kreipėsi beveik 1,5 tūkst. kūrėjų, pirmą kartą gaus pradedantieji

  • Teksto dydis:

Į Lietuvos kultūros tarybą kreipėsi beveik 1,5 tūkst. kūrėjų, prašydami kitąmet jiems skirti stipendijas, pirmą kartą jos bus mokamos pradedantiesiems menininkams.

Kultūros taryba pranešė iš viso sulaukusi 1481 paraiškos su prašymu skirti individualią, pradedančiojo kūrėjo arba mobilumo stipendiją.

„Tai 17 proc. daugiau nei 2023 metais. Pokytį galėjo lemti ir naujai paskelbta priemonė pradedantiesiems kūrėjams“, – teigiama jos pranešime.

Po administracinės patikros, ekspertams vertinti iš viso perduotos 1387 stipendijų paraiškos. Gauti individualią stipendiją pretenduoja 982 kultūros ir meno kūrėjai, pradedančiojo kūrėjo – 338, mobilumo – 67.

Konkurso rezultatai bus paskelbti kitų metų sausį.

Individuali ir pradedančiojo kūrėjo stipendijos siekia 800 eurų per mėnesį, mobilumo stipendija – iki 4800 eurų.

Pirmosios dvi gali būti skiriamos ne ilgesniam kaip dvejų metų laikotarpiui, trečioji – ne ilgiau nei pusmečiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrieji kūrėjai

tikrieji kūrėjai portretas
nunyko ar yra užmiršti Niekas jų neieško. Nieko jie neprašo. Niekam jie nežinomi.Todėl kad negali pereit nustatytų ,,menotyrininkų" tvarkų ir susimokėt. Ten kur reikia. Legaliai ir nelegaliai. Kažkas konkrečiai turi teisę spręsti ar tu Kūrėjas ar ne. Neklausiant žmonių. Neruošiant parodų ir pristatymų kurie visuomenėje būtų žinomi..O va visoks šlamštas gaus už tokį prekyboje nusipirktą vardą kas mėnesį pinigus nieko metų metais nesukurdami

viskas aišku

viskas aišku portretas
taškysim pinigus prasčiokų kultūrai, estetiniam kanibalizmui ir kūrinams be jokios prasmės ir talento..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių