Pereiti į pagrindinį turinį

Gailių klano premija R. Miliūtę džiugina labiau nei valstybiniai apdovanojimai

2016-03-09 17:04
LRT
V.Radžiūno (LRT) nuotr.

Šiųmetinė Gailių klano premija atiteko LRT TELEVIZIJOS laidos „Teisė žinoti“ vedėjai Ritai Miliūtei. Pasak teikėjų, premija jai skiriama už visuomenės teisę žinoti. Pati premijos laureatė tikina, kad šis įvertinimas jai buvo netikėtas, bet labai smagus.

„Tiesą sakant, šio įvertinimo tikrai nesitikėjau. Kai man pasakė, kad skambina dėl Gailių klano premijos, buvau visiškai tikra, kad tiesiog nori paklausti kokio nors reikalingo asmens telefono numerio, kurių aš turiu labai daug, kaip ir, mano manymu, tinkamesnių kandidatų telefono numerių.

Jaučiuosi gana keistai, nes nesu pratusi priimti tokių apdovanojimų. Galiu tik pasakyti, kad labai smagu ją gauti, nes man ši premija patiko nuo pat pradžių, kai tik apie ją sužinojau. Man įdomi pati idėja: žmonės susigalvoja ir sako „Mes teiksim premiją tam, kam mums atrodo, kad reikia teikti“, ir už tai neturi niekam aiškintis.

Esu gavusi nemažai valstybinių apdovanojimų – ir Lietuvos, ir Estijos, ir negaliu sakyti, kad nesmagu tokius gauti. Bet ši premija man yra smagesnė už valstybinius apdovanojimus būtent dėl to, kad, kaip aš juokauju, ji yra subjektyvi, kaip ir nuomonių laidos. Žinoma, sunku tarpusavyje lyginti tokius skirtingus apdovanojimus, bet jei jau bandytume pamatuoti, kurį gauti yra smagiau, tai tikrai šitą“, – LRT.lt portalui sakė R. Miliūtė.

Gailių klano premija teikiama jau šeštąjį kartą. Ankstesni laureatai – kultūros kritikas Tomas Daugirdas, TV laidų kūrėjas Audrius Rakauskas-Gustavas, ekonomistė Ingrida Šimonytė, kalbininkė Loreta Vaicekauskienė, kunigas Julius Sasnauskas.

Premijos steigėjų teigimu, nuo 2011-ųjų teikiamas apdovanojimas kasmet skiriamas už viešojo gyvenimo refleksijas, išreikštas žodžiais arba darbais ir siekiančias bendrojo gėrio. Gailių klaną sudaro Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, poetas ir vertėjas Antanas Gailius ir psichologė Danutė Gailienė, jų vaikai su sutuoktiniais, vaikais, įvaikiais. Teikiant premiją, balso teisę turi visi klano nariai, kurie yra įgiję aukštąjį išsilavinimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų