Pereiti į pagrindinį turinį

Italų pianistas siūlo klausytis koncerto gulint po fortepijonu

Italų pianistas Marinas Formentis per koncertus ne tik pats improvizuoja, bet ir prašo kūrybiškumo iš auditorijos. Žiūrovai gali rinktis kūrinius, groti drauge ir netgi atsigulti po koncertiniu fortepijonu, kad išgirstų visai naują skambesį.

K. Vanago / BFL nuotr.

„Tai nėra koncertas pianinui. Tai vakarėlis. Atsipalaiduokite Mes esame Berlyne. Pasiimkit taures, išgerkite ir grįžkite... arba ne“, – taip į jo atliekamų kūrinių pasiklausyti susirinkusius asmenis vakaro pradžioje kreipėsi pianistas.

M. Formenčio repertuaras – nepaprastai įvairus, be to, klausytojai gali patys paprašyti atlikti jų mėgstamą kūrinį. Berlyne vykusiame koncerte M. Formentis pianinu skambino beveik šešias valandas, kol sugrojo visus klausytojų pageidautus kūrinius.

Pianisto renginiai garsėja tuo, kad svečiai juose gali jaustis labai laisvai – perstatinėti kėdes, kalbėtis su pianistu, susipažinti su kitais koncerto klausytojais ir net klausytis muzikos gulint po fortepijonu.

„Stengiuosi būti atviras kaip žmogus, o kartu ir kaip muzikantas. Garsas padeda atsiverti. Muzika taip pat padeda. Noriu, kad klausytojai jaustųsi laisvai“, – tikina muzikantas.

Plačiau – LRT kultūros laidoje „Euromaxx“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų