Pereiti į pagrindinį turinį

Ką per Naujuosius metus valgo kinai, kad į namus prisikviestų finansinę sėkmę?

2020-01-23 12:26
DMN inf.

Kinų Naujieji metai – įspūdinga šventė. Namai ir gatvės Kinijoje išpuošiamos ryškiai raudonomis dekoracijomis, danguje sproginėja fejerverkai, ant stalų garuoja gardūs šventiniai patiekalai. Sausio 25-oji, kai Kinijoje prasidės Naujųjų metų iškilmės, gali tapti puikia, simboliška proga pasimėgauti egzotiškais Azijos skoniais ir geriau pažinti Kinijos kultūrą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Per Naujųjų metų šventę Kinijoje maistui skiriamas išskirtinis dėmesys. Šventės išvakarėse prie stalo susirenka visa šeima ir mėgaujasi sočiais, įvairių skonių patiekalais – tradiciniais koldūnais, pyragėliais, žuvimi, suktinukais, ryžių kukuliais, makaronais ir vaisiais.

Kiekvienas šventinis patiekalas turi simbolinę reikšmę. Pavyzdžiui, žuvies patiekalai simbolizuoja klestėjimą ir perteklių, todėl valgydami žuvį kinai vieni kitiems linki visko turėti daugiau negu reikia.

O kad kitąmet turėtų daugiau pinigų, kinai per šventę stengiasi suvalgyti kuo daugiau koldūnų. Šio patiekalo įdaras gali būti labai įvairus – nuo kiaulienos faršo iki kapotų krevečių ir žuvies.

Turtą ir pilnatvę kinams taip pat simbolizuoja vaisiai – ypač oranžiniai ir geltoni. Todėl šeimininkai svečiams visada pasiūlys apelsinų, mandarinų, greipfrutų ar citrinų.

Saldūs ryžių kukuliai kinams simbolizuoja šeimos vienybę – valgydami tvirtai sulipusius ryžius šventės dalyviai tiki, kad taip stiprina ryšį tarp artimųjų. O kai ateina eilė valgyti makaronų patiekalus, visi žino, jog kiekvienas kąsnis – tarsi indėlis į ilgaamžiškumo taupyklę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų