Pereiti į pagrindinį turinį

Keistuolių teatre – keturi nauji spektakliai suaugusiesiems

2015-01-06 19:19 diena.lt inf.
Š. Mažeikos/BFL nuotr.

Oficialiai pasibaigus šventiniam laikotarpiui, kurio metu baigėsi ir Keistuolių teatre kartu su tarptautine katalikiška organizacija „Caritas“ vykdyta Kalėdų dovanėlių rinkimo akcija vaikams iš vargstančių šeimų, bei peržengus naujųjų metų slenkstį Keistuolių teatras prabyla apie šio sezono antrojo pusmečio planus ir kūrybinius užmojus.

Trijų Karalių diena Keistuolių teatrui taip pat ypatinga dėl to, kad tądien teatras švenčia savo gimtadienį. Praėjusiais metais 25-mečio koncertus paminėjęs didžiausiuose miestų arenose, šią 26-ąją sukaktį teatras jaukiai pasitiko kartu su Keistuolių teatro kūrėjais ir ištikimais bendražygiais, prisimindamas praėjusių metų teatro įvykius ir užsimindamas apie ateities planus.

Šį sezono antrąjį pusmetį Keistuolių teatras pristatys net tris premjeras suaugusiems. Pirmoji iš jų - Vytauto V. Landsbergio trumpo metražo sapnai „Persikūnijimai“ pagal to paties pavadinimo Vytauto V. Landsbergio poezijos knygą. Tai spektaklis apie žmogaus pasąmonėje vykstančius žaidimus su atmintimi, persikūnijimus į įvairius personažus ir keliones per įsivaizduojamus gyvenimus, situacijas ir epochas. Kaip teigia premjeros kūrėjai, trumpo metražo sapnai „Persikūnijimai“ gimė iš noro suprasti, kas ir kodėl įvyksta mūsų pasąmonėje ir vėliau mus persekioja sapnų, eilėraščių, vaizdinių ar nuojautų pavidalu. Spektaklyje į skirtingus personažus įsikūnija aktoriai Judita Urnikytė, Vytautas Leistrumas, Rokas Petrauskas ir Justas Tertelis.

Šio sezono pusmečio naujiena pripažįstamas monospektaklis „Diagnozė: visiškas Rudnosiukas“ pastatytas pagal rašytojo ir režisieriaus Vytauto V. Landsbergio pirmąją pasakų ir anekdotų knygą „Rudnosiuko istorijos“, kuri išrinkta geriausia tų metų knyga vaikams, tačiau pabrėžiama, kad šis pastatymas skirtas suaugusiųjų publikai. Tai pagrindinio personažo (akt. Dalius Skamarakas/ Ainis Storpirštis) kelionė per skirtingas epochas – nuo priešistorinių Vytės Nemunėlio laikų, per sovietmečius, okupacijas, tremtis iki nūdienos laikų. Režisierius Vytautas V. Landsbergis teigia, kad spektaklio pagrindinis tikslas išsiaiškinti, kokios yra Rudnosiuko savybės ir atpažinti kiekviename iš mūsų tebegyvenantį šį personažą.

Praeitą šio sezono pusmetį kiekvieną paskutinio mėnesio sekmadienį Keistuolių teatro aktorė Ilona Balsytė pristačiusi atviras muzikines edukacines pamokas „Profesionalai vaikas“ nenustos stebinti ir šį pusmetį. Projekto sumanytoja tęsia atvirų pamokų tradiciją ir sausio mėn. kviečia vaikus ir jų tėvelius į atvirą pamoką „Profesionalai vaikams. Akordeono paslaptys“ kartu su charizmatiškuoju muzikantu, kompozitoriumi, bardu, akordeono virtuozu, poetu Andriumi Kulikausku, kuris pasakos apie akordeono subtilybes. Vasario mėn. paskutinį sekmadienį aktorė Ilona Balsytė pakvies į dar vieną atvirą pamoką „Profesionalai vaikams. Jo Didenybė Fortepijonas“ kartu su kompozitoriumi, klasikinio fortepijono ir džiazo virtuozu, tarptautinių konkursų laureatu Artūru Anusausku, kuris pristatys fortepijono paslaptis.

Pavasarį Keistuolių teatro scenoje jauna režisierė Giedrė Kriaučionytė ruošiasi premjerai pagal žinomo šiuolaikinio Vokietijos dramaturgo Rolando Schimmelpfennigio pjesę „Moteris iš praeities“. Spektaklis pasakos apie dviejų žmonių dabartį griaunančią meilę iš praeities ir kažkada ištartus ir neįvykdytus pažadus mylėti amžinai bei to pasekmes. Spektaklyje vaidmenis kurs aktoriai Aldona Vilutytė, Gelminė Glemžaitė, Dalius Skamarakas, Eglė Grigaliūnaitė, Mantas Zemleckas. Taip pat pavasarį premjerai Keistuolių teatro scenoje ruošiasi režisierius Aidas Giniotis pristatydamas italų klasiko Karlo Gocci comedia dell‘arte žanro spektaklį „Varnas“.

Na ir, žinoma, turėtų suklusti legendinio Keistuolių teatro muzikinio spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ gerbėjai, kadangi šis pastatymas, kuris laikomas ne tik Keistuolių teatro, tačiau apskritai Lietuvos teatro klasika ir scenoje gyvuojantis jau 12 metų, šį pavasarį prabyla apie atsisveikinimo turą įvairiuose Lietuvos miestuose. Taigi šis spektaklis paskutinius kartus nukels žiūrovus į tuos laikus, kai labai „keista“ buvo turėti ilgus plaukus, nutrintus džinsus, o tuometinė uždrausta Vudstoko dvasia paskutinius kartus prasiverš pro taisyklių suvaržytą kasdienybę ir kartu su keturiais laisvos sielos muzikantais Rainiu (akt. Dalius Skamarakas), Petuchausku (akt. Andrius Kaniava), Rexu (akt. Aidas Giniotis) ir Kanopa (akt. Aurimas Meliešius) bei prodiuseriu (akt. Darius Auželis), mūza Inga (akt. Ilona Balsytė/ Agnė Sunklodaitė) ir DJ (Sigitu Mickiu) paskutinius kartus užgros pažįstamas spektaklio melodijas ir uždainuos visiems puikiai žinomas dainas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų