Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas rašytojos gyvenimas svetur: doktorantūra ir planai įsikurti Amerikoje

Apie rašytoją Marija Jurgelevičienę, Maria Poisson, Didžiojoje Britanijoje atsidūrusią artėjant septintai dešimčiai ir nuo nulio pradėjusiai gyvenimą, sklinda legendos.

Facebook nuotr.

Šiuo metu moteris užsiėmusi doktorantūros studijomis, o savo amžiumi ir užsidegimu sudomino ir BBC.  

Parvykusi į Lietuvą, Maria į daug ką jau žvelgia britiškomis akimis. „Niekada nebūčiau grįžusi į Lietuvą, ten mano bankas, pradėtas mokslo darbas, draudimas mirties atveju, kuriam kas mėnesį atidedu po keliasdešimt svarų“, – pasakoja Zigmo Gėlės premijos laureatė, iki emigracijos buvusi atleista iš Šiaulių universiteto, kur dėstė kūrybinį rašymą.

Brangus tatai buvo iššūkis, prisipažįsta literatė, prisimindama emigracijos sunkumus, tačiau tikina, kad Lietuvoje neturėjo, kaip išgyventi.

„O Anglijoje vien intrigos, nedraugiškumas. Tokio solidaus amžiaus žmogui rasti darbo beveik neįmanoma. Jei ne bažnyčia, kunigas ir choras, ko gero, Londone nebūčiau susikūrusi naujo gyvenimo“, – prisimena Maria.

Ilgainiui sulaukusi net ir profesinio pripažinimo, tapusi Karališkosios literatų draugijos nare, sugebėjusi užsidirbti ir Lietuvoje grąžinti skolas, moteris sako jau besidairanti į Ameriką.

Plačiau – LRT televizijos laidoje „Stilius“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų