Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžyje veriasi naujos galimybės menininkams – vyksta atranka į meno ir pramonės rezidencijas

2022-06-20 13:57 diena.lt inf.

Pramonės miestu tituluotame Panevėžyje vis daugiau menininkų realizuoja savo kūrybą neįprastose erdvėse. Naujoji meno ir pramonės rezidencija taps dar viena jungtimi tarp kūrėjų ir įmonių. Šis projektas – tai naujai besikuriančio Pragiedrulių kūrybiškumo centro iniciatyva, skirta regiono kūrėjams. Įvairių sričių menininkai kviečiami teikti paraiškas trijų mėnesių rezidencijai Panevėžio mieste. Rezidentai įsikurs įmonėse įrengtose kūrybinėse erdvėse, idėjoms realizuoti bus skiriama stipendija.

T. Biliūno / BNS nuotr.

Meninę veiklą performanso, dailės, dizaino, fotografijos, literatūros, cirko, tarpdisciplininio meno, muzikos, šokio, kino ar kitų vizualiųjų ir scenos menų srityse vykdantys kūrėjai kviečiami teikti paraiškas. Bus išrinkti trys rezidentai, atliksiantys meninius projektus miesto įmonėse AB „Panevėžio energija“, UAB „Panevėžio autobusų parkas“ ir AB „Panevėžio specialusis autotransportas“. Teikiant paraiškas kūrėjai kviečiami atliepti tvarumo temą per pasirinktos įmonės misiją ir miesto kontekstą.

Šiuo projektu ne tik siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į tvarumą, tačiau ir suteikti menininkams kokybiškas sąlygas kurti, tobulėti bei realizuoti originalias idėjas. Įmonės savo ruožtu gauna galimybę kūrybiškai, efektyviai šviesti bendruomenę ir supažindinti ją su savo misija.

Pretendentus, jų siūlomas idėjas atrinks Pragiedrulių komanda ir komisija sudaryta iš partnerių, kuratorių bei meno kritikų. Paraiškos priimamos iki liepos 1 dienos, užpildžius paraišką. Rezidencijų pradžia – rugpjūčio 15 d. Daugiau informacijos rasite ČIA.

Daugiau informacijos apie projektą ir paraiškų teikimą rasite ČIA.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų