Pereiti į pagrindinį turinį

Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai

2009-08-24 16:25
Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai Senjorų festivalyje Jūrmaloje - keturi su puse lietuvių kolektyvai

Šeštajame tarptautiniame senjorų kolektyvų festivalyje „Jūrmala 2009“ dainavo ir šoko daugiau nei du tūkstančiai lietuvių, estų ir latvių. Renginio metu buvo nušauti trys zuikiai: šventės ašimi tapo Baltijos kelio dvidešimtmetis, kalbomis organizatoriai paminėjo ir prieš 70 metų pasirašytą Molotovo - Ribentropo paktą, o Pabaltijo šalių senjorai kaip ir kasmet galėjo išgirsti bendraamžių dainas ir išvysti liaudies šokius.

Nuo tautiniais motyvais puoštų juostų ir įvairiais būdais surištų skarų iki elegantiškų skrybėlaičių su vualiais. Nuo šiaudinių skrybėlių ir į ilgaaulius batus sukištų tautinio kostiumo kelnių iki prabanga dvelkiančios juodos eilutės. Nuo įvairiaspalvių tautinių sijonų bei baltų palaidinių iki elegancija ir retro stiliaus puošnių atlasinių kostiumėlių. 79 kolektyvai mirgėjo ne tik įvairiaspalve apranga, tačiau ir pasirodymais.

„Šventėje dalyvavo keturi su puse lietuvių kolektyvai. Tą puselę sudaro Rygos lietuvių meno kolektyvas „Bijūnas“. Esu sužavėtas tuo, kad visi kviesti lietuvių šokėjai ir dainininkai atvyko į renginį“, - džiaugsmo neslėpė vienas festivalio organizatorių, choreografas Andrejs Ušackis. Kaunui atstovavo du kolektyvai: kultūros centro „Tautos namai“ tautinių šokių kolektyvas „Ainiai“, kurie kaimynams šoko gegužinės valsą, bei liaudies muzikos ansamblis „Bočiai“.

Festivalis vyko dviejuose erdvėse - Majori kultūros namų kiemelyje bei garsiojoje koncertų salėje „Dzintars“. Dviejų dalių koncertą sujungė atlikėjų paradas, kurio metu porai dešimčių minučių praeivių ir kavinių personalo akys nukrypo dainuojančios ir kolektyvų vėliavomis plevėsuojančios minios link. „Mes nesitikėjome tokio šilto priėmimo.

Parado metu aplinkinių dėmesį patraukė lietuvių kolektyvai, mojuojantys trispalvėmis, ypač malonu buvo kaimyninėje šalyje išgirsti šūksnius „Lietuva“, - latvių svetingumu stebėjosi pirmą kartą festivalyje dalyvavusio kolektyvo „Ainiai“ vadovas Zigmas Sliesoriūnas.

Lietuvių senjorai šypsenomis atsakė į praeivių fotoaparatų blykstes, pasisveikinimus, šūksnius minint Lietuvos vardą, o tautiniais kostiumais pasipuošusias moteris norėjo nufotografuoti ne vienas latvis.

Festivalio paskutiniu akordu tapo dūdų orkestro palydėtas prie Baltijos jūros krantų kolektyvų narių rankų susikabinimas ir trumpai liepsnojusios žvakės. „Vieninga karta - vieninga Europa“, - sekdamas akimis jausmingą reginį tarstelėjo A.Ušackis. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų