Pereiti į pagrindinį turinį

Žvejų rūmai nebijo „akropolizacijos“

2005-08-26 09:00

Žvejų rūmai nebijo „akropolizacijos“

Naująjį sezoną Žvejų rūmai pasitiks atsinaujinę. Baigiamas stogo remontas, keičiama didžiosios scenos įranga bei kiliminė danga antrojo aukšto fojė. Remonto darbai, kurių vertė per 200 tūkstančių litų, atliekami iš pačių rūmų uždirbtų lėšų.

Vienintelio pietinėje miesto dalyje esančio kultūros centro buitimi susirūpinta ne šiaip sau. Jau senokai varvėjo Žvejų rūmų stogas, o didžiosios salės scenos įranga remonto nematė ne vieną dešimtmetį. Pasak Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Lenkausko, scenoje normaliai veikė tik kas penkta štanga – dėl to nuolat kildavo įvairių problemų. „Nenorėjome, kad koks gelžgalis nukristų poniai Pugačiovai ant galvos“, - juokavo direktorius.

Scenos įranga po truputį remontuoti pradėta jau pavasarį, tačiau dabar - pats darbų įkarštis. Nelengva buvo rasti įmonę, kuri išmanytų scenų remonto specifiką. A.Lenkauskas apskambino pusę Lietuvos, kol sužinojo, kad licenciją tam turi akcinė bendrovė „Klaipėdos kranai“. „Dabar esame visiškai „automatizuoti“ ir turbūt patys moderniausi iš visų senųjų Lietuvos kultūros centrų“,- džiaugėsi A.Lenkauskas.

Susirūpinę scenoje koncertuojančių, vaidinančių žmonių saugumu, kitais metais Žvejų rūmai ketina bent minimaliai apdrausti ir žiūrovų gyvybes.

A.Lenkauskas džiaugėsi, kad UAB „Pamario apdaila“ sutiko Žvejų rūmų stogą remontuoti skolon. Pinigai dalimis šiai bendrovei bus išmokėti per pusmetį.

Vasara aktyvi buvo ir Žvejų rūmų kolektyvams. Senjorų šokių trupė „Vėtra“ ką tik sugrįžo iš festivalio Airijoje. Kitas šokių kolektyvas - „Žilvinas“ visą vasarą šoko į Klaipėdą atplaukiantiems kruiziniams laivams. Po audringos Jūros šventės ir teatrų festivalio „Šermukšnis“ Pilies teatras netrukus dalyvaus festivalyje „Vilniaus dienos“. Šį sezoną žiūrovai išvys ir naujus „Teatro A“ ir Alekso Mažono bei „Gliukų“ ir jo lyderio Beno Šarkos projektus.

Naująjį sezoną Žvejų rūmų lankytojų laukia dar viena staigmena – pradės veikti naujas baras pirmame aukšte. „Žvejų rūmai gyvi ir „akropolizacijos“ nebijo“,- teigė humoro nestokojantis A.Lenkauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų