Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauno vitrinas įsikraustys dizainas

2013-04-29 05:00
Į Kauno vitrinas įsikraustys dizainas
Į Kauno vitrinas įsikraustys dizainas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Įsibėgėjant pavasariui, Lietuvos didžiuosiuose miestuose tradiciškai nuvilnys Dizaino savaitės renginiai. Kaune šiemet prie dizaino akimis galės prisiliesti Laisvės alėjos ir Vilniaus gatvės praeiviai.

Šiemet jau aštuntą kartą, gegužės 4–12 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Telšiuose vyks Dizaino savaitė. Tai jau tradicija tapęs renginys, per kurį visuomenė turės galimybę susipažinti su įvairių sričių dizainerių darbais. Įvairiose miestų vietose veiks parodos, bus skaitomos paskaitos, vyks pristatymai.

Šiais renginiais siekiama atkreipti dėmesį į dizaino, kuris mus supa kiekviename žingsnyje, svarbą ir kuriamą pridėtinę vertę. Pasak Dizaino savaitės renginius Kaune organizuojančio Giedriaus Bučo, šiemet į dizaino sklaidą aktyviai įsitraukė Kauno miesto mokymo įstaigos – Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakultetas ir Kauno kolegija.

Gausiausias ir labiausiai žmonėms prieinamas šių metų Dizaino savaitės Kaune projektas bus pristatomas Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje. Kai kurių įstaigų virtinos pasipuoš Dizaino savaitės juostomis. Tai bus ženklas, kad vitrinoje eksponuojamas koks nors dizaino objektas.

Iš viso dvylikoje vitrinų bus eksponuojami lietuvių ir užsienio dizainerių įvairūs darbai. Pasak G.Bučo, kai kurie iš jų jau turi savo rinkas ir pirkėjus, o kiti dar tik skinasi savo kelią, tad visuomenės vertinimas jiems bus labai svarbus. Prie vitrinose rodomų objektų bus pateikti visų daiktų aprašymai su autorių ir gamintojų pavadinimais.

Amfiteatre prie Nemuno prieplaukos bus rodomos dvi VDA studentų instaliacijos. Antrus metus iš eilės Latvijos Investicijų ir plėtros agentūra suorganizavo Latvijos dizainerių ir gamintojų kontaktų mugę. Ji vyks gegužės 9 d. interjero dizaino centre „Artis“, ten pat tą pačią dieną bus galima dalyvauti įvairiuose seminaruose.

Vykstant Dizaino savaitei įvairūs salonai lankytojams rodys naujas kolekcijas ir kitaip pažindins su dizainu. Gegužės 10-ąją mados gurmanus nudžiugins tradicinis ir jau tarptautinis mados renginys „Apkalbos 2013“, pristatysiantis jaunųjų dizainerių kurtus drabužius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų