Pereiti į pagrindinį turinį

Vidinės harmonijos ir geros savijautos sprendimai

2024-09-29 15:00 diena.lt inf.

Paryžiuje vykusioje prestižinėje parodoje „Maison&Objet“ apsilankiusi nišinės parfumerijos ekspertė Kristina Strolienė domėjosi naujovėmis, kurias siūlo garsiausi pasaulio interjero dizaineriai, parfumeriai, žvakių meistrai, naujausiomis namų interjero tendencijomis. Labiausiai ją nustebino mėnulio ir kosmine energija įkrauti kvapai stresui valdyti

Ryški tvarumo tendencija

Pasak K. Strolienės, garsiausi pasaulio parfumeriai šaltojo sezono laikotarpiu namus rekomenduoja kvėpinti sunkesniais, duslesniais kvapais.

Pasakodama apie ryškiausias parodos tendencijas, ekspertė išskiria rūpinimąsi mūsų planeta: namų kvapų buteliukai, difuzoriai, žvakės, muilo dozatoriai – tokie gražūs, kad nekils ranka išmesti ir keisti naujais.

„Akių negalėjau atitraukti nuo dailininkų kūriniais išpuoštų buteliukų, pagamintų iš ilgaamžių medžiagų. Kolekcijas sudaro tušti stikliniai muilo dozatoriai, o muilo kvapą galima pasirinkti atskirai – pakuotėje yra miltelių, kuriuos sumaišius su vandeniu, gaunamas skystas muilas: šiam pasibaigus, beliks nusipirkti atskirai parduodamų miltelių, – sako kvapų žinovė. – Žvakių indeliai taip pat be galo gražūs, vintažiniai, skirti vis iš naujo pripildyti ir ilgus metus džiaugtis jaukia žvakių šviesia, tausojant aplinką. Labai džiaugiuosi, kad vis daugiau dėmesio skiriama ne tik tvarioms, iš perdirbamų medžiagų pagamintoms pakuotėms, bet ir aplinkai vis draugiškesniems produktams.“

K. Strolienės asmeninio archyvo nuotr.

Sezono spalva – bordinė

K. Strolienės teigimu, šio sezono karalienė yra bordinė spalva. Ją nelengva pritaikyti namų interjere, todėl siūloma rinktis iš visos raudonos paletės – nuo oranžinės iki sodraus vyno raudonumo, atsižvelgiant į namuose vyraujantį stilių. Pavyzdžiui, moderniame interjere puikiai gali tikti ir ryškiai raudona.

„Ryškios spalvos, ko gero, susijusios su dar viena namų tendencijos kryptimi – vidinės harmonijos siekiu. Gyvename laikais, kai nestinga nerimo, iššūkių, stresą kelia ir geopolitinė situacija, todėl interjere ieškoma sprendimų, kurie padėtų nurimti, išsklaidytų neigiamas emocijas. Kaip žinome, tokią galią turi ryškios spalvos, kuriomis išpiešiami kvapų buteliukai, interjero detalės“, – pasakoja žinovė.

Ilgam: interjero dizaineriai, parfumeriai daug dėmesio skiria mūsų planetai, jų kuriami namų kvapų buteliukai, difuzoriai, žvakės, muilo dozatoriai – tarsi meno kūriniai, kurių nekils ranka išmesti ir keisti naujais. / K. Strolienės asmeninio archyvo nuotr.

Žiupsnelis ezoterikos

Prestižiškiausioje parodoje ekspertę maloniai nustebinusi tendencija – mėnulio energija įkrautų kvapų naudojimas, žvakių ir namų kvapų indelių puošimas energiškai įkrautais natūraliais kristalais.

Kūrėjai, menininkai, rinkodaros specialistai visais būdais bando suvaldyti vidinį nerimą. Tam pasitelkiama net kosminė energija, dangaus šviesuliai.

„Kūrėjai, menininkai, rinkodaros specialistai visais būdais bando suvaldyti vidinį nerimą. Tam pasitelkiama net kosminė energija, dangaus šviesuliai. Kūrėjai remiasi išmintimi, kad mes nesame vien kūnas, mus veikia visata, aukštesnės jėgos plačiąja šio žodžio prasme“, – sako pašnekovė.

Atsigręžiama ne tik į kosmoso platybes, bet ir į gamtą: interjero detalėse, ant namų kvapų, kosmetikos produktų indelių ir pakuočių riaumoja tigrai ir meškos, ant pagalvėlių nutupia paukščiai. Galima įsigyti namų aromatą, kurio indelis – tikras meno kūrinys, savo forma atkartojantis dramblio galvą. Į ją merkiamos lazdelės atrodo itin stilingai ir originaliai. Anot K. Strolienės, toks išmanusis dizainas taip pat sulaiko nuo perteklinio vartojimo – dekoratyvų indelį norisi iš naujo užpildyti, o ne išmesti.

K. Strolienės asmeninio archyvo nuotr.

Į kelionę – su pamėgta žvake

Daugelis šiuolaikinių žmonių keliaudami su savimi pasiima kosmetikos priemonių, kvepalų, pamėgtų namų žvakių. Atsižvelgiant į nesibaigiantį keliavimo bumą, kuris neaplenkia ir lietuvių, pradėtos kurti mažutės namų žvakės tvariuose, užsukamuose metaliniuose indeliuose.

„Kelioninių žvakių indeliai daugiausia pagaminti iš metalo: padegini, pasidžiaugi ir užsukęs gali pasiimti su savimi tiek pas draugę, tiek į tolimą kelionę. Dažnam savas, malonus ir harmonizuojantis aromatas padeda išvengti nerimo svetimoje vietoje. Taigi, tai dar viena tendencija, skirta vidinei harmonijai ir gerai savijautai. Manau, kad tai viena svarbiausių krypčių, atskleistų parodoje“, – teigia K. Strolienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų