Jungtinių Tautų Maisto ir Žemės Ūkio organizacijos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo apie 250 g bulvių, tad per metus – beveik 100 kg. Tiesa, pasak „Keliauk Lietuvoje“ komunikacijos projektų vadovės Snieguolės Valiaugaitės, pagal šį rodiklį lietuviai nepatenka į bulvių gerbėjų dešimtuką pasaulyje. Pasirodo, be bulvių labiau nei lietuviai gyventi negali kinai, indai, amerikiečiai, rusai.
„Nors ir nesame daugiausiai bulvių suvalganti tauta pasaulyje, o cepelinai – nėra oficialus nacionalinis Lietuvos valgis, kaip rodo praeitais metais atlikti „Nacionalinio patiekalo“ rinkimai, lietuviai be didžkukulių visgi neįsivaizduoja šalies virtuvės. Be to, retas atvykęs turistas nesileidžia į gastronomines patirtis – kiek tenka susidurti, cepelinų degustacija būna kone kiekvieno keliautojo sąraše“, – pastebėjimais dalinasi S. Valiaugaitė.
„Keliauk Lietuvoje“ gastronominio turizmo kryptį nuosekliai vysto jau keletą metų. O pristatyti neįprastų cepelinų žemėlapį vietinei rinkai agentūra nusprendė atsižvelgiant į sezoniškumą, išaugusio vietinio turizmo srautus ir į šiuo metu vykdomą „Trečiosios nakvynės“ projektą, kuriuo lietuviai kviečiami keliauti ir ragauti šalyje ilgiau – užsisakius dvi ar daugiau nakvynių apgyvendinimo įstaigose iš eilės, trečią gauti nemokamai.
Parengtame žemėlapyje – cepelinai su menke, varške ir mėtomis, bebriena, triušiena, morkomis. Taip pat – kvietimas apsilankyti Bulvių muziejuje, praeiti Bulvių keliu, pasigrožėti Bulvių skulptūromis Kretingos ir Rokiškio rajonuose.
Peržiūrėti ir atsisiųsti cepelinų žemėlapį galite čia.
Naujausi komentarai