Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilio spalva atspindi jo savininko charakterį

2012-07-08 15:00
Automobilio spalva atspindi jo savininko charakterį
Automobilio spalva atspindi jo savininko charakterį / Shutterstock nuotr.

Jei jūsų automobilis – oranžinės spalvos, jūs – charizmatiška asmenybė. Taip jus apibūdins ekspertai, kurie gali nusakyti, kaip mėgstamos spalvos atskleidžia charakterį. Ar jūs vairuojate tikrai savo spalvos automobilį? Pasitikrinkite.

„Lietuvoje ir užsienyje tebėra labai madinga balta spalva, populiari jau kelerius metus. Ji, anksčiau nurašyta, dabar tinka įvairaus tipo automobiliams“, – paklaustas apie madingas automobilių spalvas sakė UAB „Inchcape Motors“ atstovybės vadovas Darius Armonas.

Ypač madingi žmonės turėtų rinktis itin ryškių rudos, tamsiai mėlynos, violetinės, žalsvos, salotinės spalvų automobilius.

„Šias spalvas renkasi norintys išsiskirti, stilingi, dažniausiai jauni žmonės, – teigė D.Armonas. – Jos ypač tiks ir moterims, vairuojančioms nedideles, mažalitražines mašinas, ir vyrams, kurie renkasi sportinio tipo automobilius.“

O klasikinė juoda spalva?

Pasak D.Armono, ši spalva madinga visada. Tai – kaip juodas ar tamsiai mėlynas kostiumas. Ji ypač tinka dideliems automobiliams. Tiesa, ši su prabanga asociacijų kelianti spalva itin reikalauja priežiūros, kartais – netgi asmeninio vairuotojo.

Juoda: elegancija ir galia

Juoda automobilio spalva simbolizuoja prabangą ir polinkį į klasiką. Šią spalvą taip pat renkasi garbėtroškos, norintys padaryti įspūdį žmonės. Jie nebijo rizikuoti nei kelyje, nei gyvenime.

„Juodų automobilių savininkai nepasiduoda manipuliacijoms, – teigia spalvų konsultantė ir tendencijų prognozuotoja Leatrice Eiseman. – Jie vertina klasiką ir eleganciją ne tik rinkdamiesi automobilį, bet ir kitose srityse. Šią spalvą vertinantys žmonės ne tik vairuoja juodus automobilius, bet ir mėgsta vilkėti juodus drabužius.“

Beje, ekspertai teigia, kad viengungiai dažniau nei vidutiniškai renkasi juodus automobilius. Šią spalvą, kuri simbolizuoja galią, taip pat dažnai renkasi bankininkai, turtingų įmonių vadovai.

Auksinė: sumanumas, šiltumas

Auksas laikomas brangiausiu metalu.

„Auksinė spalva dvelkia šiluma, bet jai priskiriamas ir protingumo, sumanumo atspalvis, – pabrėžia L.Eiseman. – Žmonės, kuriems patinka auksinė spalva, mėgsta komfortą ir yra pasiryžę už jį sumokėti. Jie žino, kaip patraukti aplinkinių dėmesį ir pavergti jų širdis.“

Balta: gryna, švaru, konkretu

Madingos baltos spalvos automobilių savininkams įtikti sunku.

„Jie – skrupulingi ir pedantiški, – tvirtina L.Eiseman. – Šie žmonės nori, kad viskas būtų gryna ir švaru, aišku ir konkretu. Po balta spalva nieko nepaslėpsi. Moteris, kuri pasirinko baltą automobilį, skrupulingai rūpinsis jo švara. Ji bus tokia pat pedantiška ir kitose gyvenimo srityse.“

Beje, manoma, kad baltos spalvos automobilius dažnai vairuoja neryžtingi, tačiau norintys išsiskirti ar tokiu išraiškos būdu atsikratyti nevisavertiškumo komplekso žmonės. Kartais jie būna romantikai ir svajokliai.

Geltona: humoras, džiugesys

Mokslininkai teigia, kad automobilio spalva daug ką pasako apie žmogų. Geltona automobilio spalva tinka naujoms idėjoms atviriems žmonėms ir romantiškiems svajotojams. Jie lengvai įveikia gyvenimo sunkumus. Ši spalva padeda sutelkti dėmesį.

Galite būti tikras, kad geltono automobilio savininkas yra jaunas širdyje. Jis visada šypsosi, žino, kad bus pastebėtas, ir pasižymi puikiu humoro jausmu.

Raudona: dinamiškumas ir jausmai

Raudonas automobilis gali būti ir raudonojo vyno spalvos, ir skaisčiai raudonas. Abiem šioms spalvoms būdingos labai panašios charakteristikos. Vis dėlto skaisčiai raudonų automobilių savininkai yra drąsesni.

Raudonos spalvos automobilius renkasi pasitikintys savimi, vietą visuomenėje išsikovoję asmenys. Jie nebijo rodyti save, turi lyderio savybių.

„Raudona spalva, be jokių abejonių, yra aistros spalva, – sako L. Eiseman. – Ji spinduliuoja stiprią energiją. Raudonų automobilių savininkai mėgsta dėmesį, jie aktyvūs, bendraujantys.“

Raudonojo vyno spalvos automobilių vairuotojams būdingos panašios savybės, bet jie yra šiek tiek subtilesni. „Jei norite suprasti šiuos žmones, turite žvelgti giliau“, – aiškina L.Eiseman.

Ekspertai teigia, kad netekėjusios moterys mėgsta ryškius raudonus automobilius, o ištekėjusios mieliau važinėja žalios spalvos transporto priemonėmis. Psichologai aiškina, kad viengungiai ir viengungės ryškesnių spalvų automobilius renkasi galbūt norėdami atkreipti dėmesį. Susituokusiesiems to nebereikia.

Rožinė: saugumas, atsipalaidavimas

Šios spalvos automobilio niekada nepasirinks nei rimtas bankininkas, nei nuobodus buhalteris, tik ekscentriškas laisvas menininkas arba nenuspėjama moteris.

Manoma, kad rožinė tapo populiari sukūrus lėlę Barbę, tačiau mokslininkai nustatė, kad ši spalva užkoduota moterų smegenyse. Tai – urvinių žmonių palikimas.

Senais laikais žmonės išgyvendavo iš medžioklės ir gamtos gėrybių. Tad rožinė ir raudona spalvos asocijuojasi su uogomis ir vaisiais, kuriuos rinkdavo moterys. Šia silpnybe jos naudojasi iki šiol, net gerai nežinodamos priežasčių.

Rožinė sukuria saugumo ir atsipalaidavimo jausmą. Tai – gyvenimu besidžiaugiančių žmonių spalva, kurią dažnai renkasi patiklūs ir sentimentalūs vairuotojai.

Perlo: intriga, rafinuotumas

Perlo spalva, kurios nereikėtų painioti su balta, pasižymi rafinuota prabanga.

„Ji dvelkia elegancija, kuria mažytę intrigą. Metalu žvilgantis paviršius primena brangakmenį ir kuria dramatišką, bet subtilų įvaizdį“, – aiškina spalvų ekspertė.

Pilka: neutralumas ir saikas

„Tai, ką matote, atitinka tai, ką gausite“, – būtent taip galima apibūdinti tiesmukus pilkų automobilių savininkus.

Ši spalva yra akivaizdžiai neutrali, vadinasi, išduoda saikingumą, praktiškumą. Žmogus, kuris renkasi šios spalvos automobilį, yra pragmatiškas, mėgsta apsvarstyti ir planuoti.

Sidabro: futurizmas, prestižas

Spalvų ekspertai ištyrė, kad santuokos ryšiais susaistyti asmenys pirmenybę teikia sidabrinei spalvai, o vaikus auginančios šeimos mėgsta žalią ir rudą automobilio spalvas.

Pilka arba sidabrinė – neutraliausios ir praktiškiausios spalvos. Jas renkasi aukšto intelekto, nemažai gyvenime pasiekę, bet didelio aplinkinių susidomėjimo nesiekiantys asmenys.

„Ši spalva dvelkia šaltumu, futurizmu, prabanga ir kokybe, – sako L.Eiseman. – Juk viskas, kas turi metalinį atspalvį, pavyzdžiui, sidabras ar auksas – laikoma brangiais, vertingais dalykais.“

Sidabro blizgesį pasirinkęs žmogus nepasitenkins pilka spalva.

„Jis nori sidabrinio atspalvio, nes jis atrodo prestižiškiau. Šis žmogus vertina prabangią eleganciją“, – teigia ekspertė.

Tamsiai mėlyna – pasitikėjimas

Nesvarbu, ar automobilis žydras, ar tamsiai mėlynas, jo savininku tikrai galite pasitikėti. Kitos savybės šiek tiek skiriasi.

Beje, mėlyna spalva ugdo protinius sugebėjimus ir ramina. Mėlynus automobilius dažniausiai renkasi savimi nepasitikintys ir visur slaptą potekstę įžvelgiantys asmenys. Merginos mėlynas mašinas vairuoja retai. Šią spalvą drąsiai galima vadinti vyriška.

„Labai šviesaus ir vidutiniškai šviesaus automobilio vairuotojas niekada nepraranda kantrybės, – tvirtina L.Eiseman. – Tiems, kurie vairuoja šio atspalvio transporto priemonę, patinka metalo šaltumas. Tai žmonės, kurie atrodo labai tvirti; juos iš tiesų sunku išvesti iš pusiausvyros. Jei šis žmogus – jūsų draugas, jis bus jūsų draugas iki gyvenimo pabaigos.“

Šviesiai mėlyna spalva – tai ir ramybė, ir ištikimybė, ir teisingumas. Tamsiai mėlynus automobilius vairuojantys žmonės dar labiau pasitiki savimi.

Ruda: unikalumas, galia

Šią spalvą renkasi konservatyvios, viską kontroliuoti pratusios asmenybės. Ruda spalva vairuotojui padeda pasitikėti savimi ir įsivaizduoti, kad jis valdo situaciją kelyje.

Ruda spalva yra kompleksiška. Ji gali reikšti, kad žmogus abiem kojom stovi ant žemės, bet gali rodyti ir tai, kad jis trokšta juodai spalvai būdingos elegancijos, galios ir stilingumo ir kartu nori būti originalesnis.

„Tai glamūriškesnis neutralios tamsios spalvos variantas, – teigia L.Eiseman. – Ir visa tai tik dėl asociacijų su kava ir šokoladu.“

Rusvai gelsva, smėlio, balintos kavos spalva – tai natūralumas, praktiškumas. Rusvai gelsva spalva dar siejama su logika ir protu, bet ji neturi galios, būdingos tamsioms spalvoms.

„Tokio automobilio savininkas yra paprastas ir konkretus, – apibūdina L.Eiseman. – Jį geriausiai apibūdina žodis „natūralus“.

Tamsiai žalia: tai – harmonija

„Žalia yra labiausiai subalansuota gamtos spalva, – aiškina L.Eiseman. – Kuo ji sodresnė, tuo patikimesnė ir tradiciškesnė. Aš turiu omenyje ne tam tikrais periodais madingą melsvai žalsvą atspalvį, bet „Jaguaro“ žalumą. Šio klasikinio automobilio spalva iki šiol siejama su tradiciškumu.“

O ką galima pasakyti apie šviesiai žalio automobilio savininką? Tai – organiškumas, paprastumas, kuklumas.

„Tai – gamtos žmogus. Jis nori, kad aplinkiniai jį laikytų paprastu, nekaprizingu, kukliu, – sako L.Eiseman. – Toks žmogus yra labai natūralus.“

Žalią spalvą renkasi ir svetimos įtakos vengiantys bei naujovėmis besidomintys žmonės, kurie visada gerai apgalvoja visus „už“ ir „prieš“. Žalios spalvos automobilių vairuotojai yra patikimi ir sąžiningi.

Oranžinė: kūrybiškumas, individualumas

Apelsininės spalvos automobilis yra unikalus. Tai – aktyvumo, optimizmo ir greičio spalva, sukurianti sėkmės pojūtį.

Oranžinius automobilius dažniausiai vairuoja energingi, kūrybinį potencialą turintys žmonės.

„Tai vienas įdomiausių pasirinkimų, nes žmonės, kuriems patinka oranžiniai automobiliai, paprastai yra labai artistiški, kūrybiški, originalūs, – aiškina L.Eiseman. – Tai – įdomios, charizmatiškos asmenybės.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų