Pereiti į pagrindinį turinį

Baikeriams žiema – nė motais

2010-02-06 11:03
Baikeriams žiema – nė motais
Baikeriams žiema – nė motais / Klubo "Vorai MC" nuotr.

Tūkstančiai baikerių, sausio pabaigoje suplūstančių į tradicinį sąskrydį Vokietijoje, siekia paneigti mitą, jog motociklas – netinkama transporto priemonė žiemos sezonui.

Yrėsi per pusnis ir pūgą

Stovyklavietės Alpių slėnyje link ekstremaliems išbandymams pasiryžę entuziastai savo plieniniais žirgais sukaria įspūdingus maršrutus.

Iš Vilniaus į "Elefantentreffen" žiemos susitikimą patraukusiems lietuviams – motociklininkų klubo "Vorai MC" nariams – teko įveikti apie 1600 km. Tačiau tai toli gražu ne rekordas. Iš toliausiai atvykę Rusijos atstovai sukorė net 5500 km.

Iki pasiekė netoli Passau esantį Loho miestelį, kurio pašonėje ir vyksta tarptautinis baikerių sąskrydis, penkių žmonių grupei iš Lietuvos teko pravažiuoti visą Lenkiją bei kirsti kampą Čekijos.

Klubo "Vorai MC" prezidentas vėžaitiškis Laurynas Baltrūnas-Oblius su šypsena prisiminė, jog kelionė neapsiėjo be nuotykių. Baikeriams teko patirti visus žiemos "malonumus" – važiuoti sningant ir pustant. Galiausiai pasukę regioniniais Čekijos keliais lietuviai pasiklydo keletui valandų. Kelionės į priekį metu motociklininkams teko "paragauti" ir 18 laipsnių šalčio.

"Su kelių patruliais neturėjome jokių problemų. Tačiau pagavome nemažai nustebusių žvilgsnių – buvo matyti, kad žmonės nelabai supranta, kas čia vyksta. Mus pamatę čekai net nustodavo kramtyti sumuštinius", – juokėsi Laurynas.

Kalnuose ir be civilizacijos

Pašnekovas pasakojo, jog į šiemetį "Elefantentreffen" renginį, kuris vyko jau 54-ą kartą, suvažiavo apie 4000 žmonių iš beveik visos Europos. Tarp jų – ne tik baikeriai, bet ir jų palydos nariai. Pasak Lauryno, milžiniškame palapinių miestelyje po atviru dangumi "įsikūrė" ir maždaug 1000 motociklų.

Pašnekovo teigimu, ilgametes tradicijas turinčio baikerių renginio tikslas – ne vien išbandyti save kelione žiemos sąlygomis, bet ir susitikti, atsipalaiduoti bei pabendrauti neformalioje aplinkoje.

"Aplinkui – jokių namų, viešbučių, jokios elektros ir kitų panašių malonumų. Iki artimiausios civilizacijos – 3 km. Programos, kaip įprasta baikerių renginiuose, taip pat nėra – nei koncertų, nei kokių nors rungčių. Tiesiog sąskrydžio metu visi dalijasi įvairių kelionių įspūdžiais, apžiūrinėja vieni kitų techniką, įrangą, kas ką yra pasitobulinęs, kokią šildymo sistemą palapinėje įsidiegęs", – pasakojo vėžaitiškis.

Pašnekovas neneigė, jog spaudžiant minusinei temperatūrai renginio dalyviai nepraleidžia progos pasišildyti ne vien karštomis arbatėlėmis.

"Jei esi gerai apsirengęs ir morališkai pasiruošęs, didelių sunkumų nėra, – patikino Laurynas. – Mes turėjome seną sovietinę karišką palapinę su krosnele viduje. Kadangi važiuojame ne pirmus metus, pasirūpinome gera ekipuote."

Pasiklydę sniegynuose

Vis dėlto klubo "Vorai MC" vadovas pripažino, jog tokiems ekstremaliems išbandymams pasiryžo nedaug dailiosios lyties atstovių.

"Vairuojančių moterų sąskrydyje buvo tikrai mažai – gal kokie 5 procentai. Sąlygos išties nelengvos. Jei atvažiuoja gausesnė komanda, atsiveža ir didesnes, šildomas palapines. Kai keliauja pavieniai, labai kaži ko neatsigabensi", – aiškino pašnekovas.

Renginio organizatoriai apdovanojo jauniausius ir vyriausius sąskrydžio dalyvius tiek moteriškoje, tiek vyriškoje kategorijose. Šiemetis garbiausio amžiaus senjoras buvo 68-erių baikeris iš Vokietijos.

Laurynas prisipažino, jog jam ypač ryškų įspūdį paliko neperbrendamos pusnys.

"Vieną naktį iškrito apie 40 cm sniego. Kadangi žinojome, kur pasistatėme motociklus, galėjome juos rasti po kalnu sniego ir atsikasti. Vienvietės, dvivietės palapinės rytą atrodė lyg kauburiukai, iš vidaus žmonės išsikapstė kaip kurmiai. Bet neteko girdėti, kad kas būtų uždusęs", – šypsojosi neseną nuotykį prisiminęs vyras.

Šešias paras sąskrydyje praleidę baikeriai į Lietuvą grįžo šios savaitės pradžioje.

"Atšilinėjame", – juokavo prikimusį balsą "dovanų" parsivežęs, tačiau įspūdingais potyriais vis dar tebegyvenantis Laurynas.

Pašnekovo teigimu, nors šis šalia Loho vykstantis sąskrydis turi analogų, tačiau yra seniausiai organizuojamas ir garsiausias tokio pobūdžio renginys Europoje.

Pernai klubo "Vorai MC" nariai dalyvavo Rusijoje netoli Samaros vykusiame baikerių žiemos sąskrydyje. Tąsyk lietuviams į vieną pusę teko įveikti 2500 km.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų