Pereiti į pagrindinį turinį

Baltojoje salėje – netikėta opera

2010-05-07 16:59
Konferansjė: "Šeštadienio su muzika" popietes tradiciškai veda V.Gerulaitis.
Konferansjė: "Šeštadienio su muzika" popietes tradiciškai veda V.Gerulaitis. / Teatro archyvo nuotr.

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai šeštadienio popietę siūlo praleisti su muzika. Teatro Baltojoje salėje skambės arijos, duetai, ansambliai iš operų.

Tradicinėje popietėje gegužės 8 d. 15 val. skambės solisto, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos profesoriaus Vladimiro Prudnikovo mokiniais laikinai tapusių kauniečių solistų atliekami vokalinės muzikos kūriniai.

"V.Prudnikovas dvejus metus dirbo su teatro solistais – tobulino jų vokalą. Šis koncertas – tai tarsi solistų atsiskaitymas publikai, ko jie per tą laiką išmoko, – sakė teatro rinkodaros vadovė Lina Stankevičiūtė. – Tokia tradicija egzistuoja visur pasaulyje – kiekvienas rimtas teatras turi savo vokalo pedagogą. Didžiuojamės, kad su mūsų solistais dirba vienas solidžiausių vokalo pedagogų Lietuvoje."

Solistai su savo mokytoju koncertui parengė išskirtinę programą. Daugelis skambėsiančių kūrinių yra iš operų, nesančių teatro repertuare. Koncerte skambės kompozitorių Josepho Haydno, Wolfgango Amadeus Mozarto, Piotro Čaikovskio, Jules Massenet, Gioachino Rossinio, Pietro Mascagnio, Tomaso Albinioni muzika, girdėsime arijas, duetus, ansamblius ne tik iš populiarių, bet ir iš retai skambančių operų.

"Skambės ne tik operinio žanro muzika – bus ir dainų, romansų. Prisiminsime operos istoriją – juk šis žanras išaugo iš kur kas mažesnių muzikinių kūrinių", – užsiminė L.Stankevičiūtė.

Dainuos teatro solistai Kristina Siurbytė, Rūta Zaikauskaitė, Ieva Vaznelytė, Raimondas ir Greta Baranauskai, Živilė ir Jonas Lamauskai. Akompanuos pianistės Ligija Janulevičienė, Rasa Janulevičiūtė ir Aušra Klovaitė bei teatro orkestro koncertmeisteris smuikininkas Povilas Grigas.

Kaip jau tapo įprasta "Šeštadienių su muzika" ciklo koncertuose, popietę ves muzikologas Viktoras Gerulaitis, pavadinęs šį renginį "Visai netikėta opera".

Rekonstruota Baltoji salė duris atvėrė lapkričio pabaigoje. Anksčiau koncertai šioje erdvėje nebuvo rengiami. Rekonstruojant salę buvo praplėsta jos erdvė, naudotos akustiką gerinančios medžiagos. Nors akustika ji negali susilyginti su atnaujinta Filharmonijos sale ar Vytauto Didžiojo universiteto Didžiąja aula, specialistai pripažįsta, kad tai – gera salė kameriniams koncertams.

Rytojaus koncertas – paskutinis šį sezoną. Baltoji salė duris klausytojams vėl atvers rugsėjo mėnesį.


Kas? Koncertas "Visai netikėta opera".

Kur? Kauno muzikinio teatro Baltojoje salėje (Laisvės al. 91).

Kada? Gegužės 8 d. 15 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų