Pereiti į pagrindinį turinį

Berlyno kino festivaliui ruošiasi ir lietuviai

2013-02-04 15:30
Berlyno kino festivaliui ruošiasi ir lietuviai
Berlyno kino festivaliui ruošiasi ir lietuviai / Reuters nuotr.

Ketvirtadienį prasidedančiame 63-iajame Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje trečius metus iš eilės bus pristatoma Lietuvos kino industrija ir naujausi lietuvių darbai.

Tikisi dėmesio mūsų filmams

Vasario 7–15 d. festivalio metu vyksiančioje prestižinėje Europos filmų mugėje kino profesionalai iš viso pasaulio bus laukiami nacionaliniame Lietuvos kino stende.

Pirmą kartą lietuvišką kiną viename reikšmingiausių pasaulio kino festivalių pristatys Lietuvos kino centras (LKC). Pasak jo vadovo Rolando Kvietkausko, dalyvavimas svarbiausiose pasaulio kino mugėse reprezentuoja ne tik mūsų kino sektorių, tačiau ir pačią šalį.

„Berlyno kino festivalyje viešės visi įtakingiausi pasaulio kino industrijos atstovai. Lietuvą jau atrado kino kūrėjai iš užsienio, jie vertina mūsų šalies profesionalų darbą, platų lokacijų pasirinkimą. Festivalyje pristatysime ir naujausius lietuviškus filmus. Tikimės, kad jais susidomės užsienio kino teatrų, festivalių ir televizijų atstovai“, – teigia R.Kvietkauskas.

Reklamuos ir pačią šalį

Stende įrengtuose trijuose dideliuose ekranuose bus rodomi naujausių lietuviškų filmų anonsai, galimos filmavimų lokacijos šalyje. Stende taip pat planuojami oficialūs ir neformalūs renginiai, susitikimai su užsienio partneriais. Europos filmų mugėje bus parodyti septyni naujausi Lietuvos kūrėjų filmai.

Per Berlyno kino festivalį kasmet vykstanti Europos filmų mugė yra vienas svarbiausių ir didžiausių šio pobūdžio renginių pasaulyje. Renginyje šalys ir kino kompanijos pristato savo produkciją ir paslaugas mugėje ir specialiose filmų peržiūrose, rengia neformalaus pobūdžio susitikimus, priėmimus.

Organizatorių teigimu, praėjusiais metais Europos filmų mugėje dalyvavo apie 8 tūkst. kino profesionalų iš daugiau nei 100 pasaulio šalių. Mugėje buvo parodyta daugiau nei 700 filmų, iš jų keli šimtai – pasaulinių premjerų.


Pretendentai į Auksinius lokius

Tarptautinis Berlyno kino festivalis yra vienas seniausių ir reikšmingiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje, kasmet pritraukiantis tūkstančius žiūrovų ir kino industrijos atstovų. Šiame festivalyje įteikiami Auksinio lokio ir Sidabrinio lokio apdovanojimai.

Šiemet konkursinėje programoje varžysis 24 filmai, iš kurių 19 pretenduos į Auksinį ir Sidabrinį lokiusį. Festivalyje bus pristata 17 pasaulinių premjerų.

Gauti pagrindinius apdovanojimus pretenduoja Bruno Dumont filmas „Camille Claudel 1915“, Emmanuelle's Bercot „Mano kelyje“ (abu filmai – prancūzų kūrėjų), rusų režisieriaus Boriso Chlebnikovo juosta „Ilgas laimingas gyvenimas“, Bosnijos ir Hercegovinos, Prancūzijos ir Slovėnijos bendra juosta „Epizodas iš Iron Picker gyvenimo“ (rež. Danis Tanovičius), Vokietijai atstovaus Thomo Arslano „Auksas“, bendras Vokietijos, PAR, Prancūzijos ir Nyderlandų filmas „Layla Fourie“ (rež. Pia Marais), „Niekieno dukra Haewon“ (rež. Hong Sangsoo, Pietų Korėja, „Rojus: Viltis“ (rež. Ulrichas Seidlas, Austrija, Prancūzija, Vokietija), „Pažadėtoji žemė“ (rež. Gusas Van Santas, JAV), rež. Guillaume Nicloux „Vienuolė“ (Prancūzija, Vokietija, Berlgija), režisieriaus Steveno Soderbergho „Side Effects“ (JAV), „Harmonijos pamokos“ (rež. Emiras Baigazinas, Kazachstanas, Vokietija) ir kiti filmai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų