Pereiti į pagrindinį turinį

A. Chmieliausko gyvenimas primena veiksmo filmą: CŽV tardymas ir kvietimas į D. Trumpo komandą

2024-09-17 17:02

Iš žinomos šeimos kilusio duomenų stratego ir verslininko Alfredo Chmieliausko jaunesniojo gyvenimas primena tikrą veiksmo filmą, o jis pats – slaptąjį agentą, žongliravusį pačia slapčiausia informacija pasaulyje. Dirbęs kone visuose žemynuose, A. Chmieliauskas dalyvavo išskirtinėse misijose – ieškojo oligarchų, diktatorių turtų, kovojo su Somalio piratais ir rusų programišiais, netgi buvo įveltas į žymųjį „Facebook-Cambridge Analytica“ duomenų skandalą ir persekiotas bei tardytas slaptų žvalgybos tarnybų.

Organizatorių nuotr.

„Mane 12 val. tardė CŽV agentai, policininkai ir sekliai. Visi jie buvo mano draugai“, – pasakojo A. Chmieliauskas.

A. Chmieliauskas turėjo įspūdingą karjerą Silicio slėnyje, dirbo duomenų analizės startuolyje ir svajojo pakeisti pasaulį. Nuolat ieškojo įvairių nusikaltėlių, modernių bankų plėšikų ir pinigų plovėjų, taip bandydamas užkirsti kelią artėjantiems nusikaltimams.

Kol A. Chmieliauskas dirbo Silicio slėnyje įsikūrusioje įmonėje, jam teko pagyventi įvairiuose pasaulio didmiesčiuose – Londone, Šanchajuje, Amsterdame, Mumbajuje, Singapūre, Niujorke. Jo klientų sąraše puikavosi daugybė galingų pasaulio pavardžių. Tarp jų – ir turtingiausias Azijos žmogus Mukesh Ambani, ir garsūs buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo rėmėjai. Pastarieji atvirai demonstravo savo galią ir netgi mėgino vyrą prisivilioti į savo gretas.

Organizatorių nuotr.

Žinai, Alfredai, jei Trumpą išrinks, Lietuvos nebeliks, mes atiduosim Rusijai.

„Pamenu, gėrėme brangiausią pasaulyje konjaką ir jie man sako, žinai, Alfredai, jei Trumpą išrinks, Lietuvos nebeliks, mes atiduosim Rusijai, – tai buvo prieš pirmuosius D. Trumpo rinkimus, prisiminė A. Chmieliauskas. –  Sako, tu geriau pasirūpink savo ateitimi. Duosime amerikietišką pasą tau, tavo tėvams ir tavo šeimai, tik tu ateik dirbti pas mus”. Vyras sako atmetęs pasiūlymą, sakydamas, kad jo grasinimais niekas neprisivilios, galima tik geruoju.

Vyras prisipažįsta – jo darbe netrūko streso, bemiegių naktų, nuovargio, rizikų, tačiau jis buvo be galo įdomus, be to, užtikrino orų gyvenimą. Tuo metu vyro šeima pinigų neskaičiavo ir mėgavosi išskirtine prabanga gyvendami Niujorke: „Gyvenome dviejų aukštų penthouse, Manhetene, su didžiulėmis terasomis, kur liftas atvažiuoja tiesiai į namus”, – pasakojo apie prabangiausio filmo scenarijų primenantį savo gyvenimą.

Toks pavojų, adrenalino ir protu lietuviams sunkiai pasiekiamos prabangos kupinas A. Chmieliausko darbas leido pasijusti visagaliu, tačiau galiausiai panardino į alkoholio bei narkotikų liūną, kuris vos neišardė jo šeimos.

Kaip atrodė susidūrimas su Somalio piratais, kaip A. Chmieliauskas pats atsidūrė CŽV kardomojo kėdėje, ir kodėl, netekęs visko, apie ką svajojo, galiausiai pasiekė tikrąją laimę mažame Ispanijos kaimelyje, keliaudamas buriniu laivu? Visa tai – jau šį antradienio vakarą, 20 val., „Bus visko“ laidoje per LNK.

D. Trumpo rėmėjų bandymas prisivilioti A. Chmieliauską jaunesnįjį: 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų