Pereiti į pagrindinį turinį

„Dainų dainos“ žiūrovų simpatijas pelnė seniai žinomi kūriniai

2015-09-18 21:06
V. Radžiūno/ LRT.lt nuotr.

Daugiausiai balsų „Dainų dainos“ žiūrovai šį šeštadienį atidavė už jau gerai žinomas dainas, o lentelės viršuje atsidūrė net dviejų vyresniųjų kompozitorių kūriniai.

Bendru žiūrovų ir komisijos sprendimu dėl „Dainų dainos“ titulo toliau kovos Ovidijaus Vyšniausko kūrinys „Tikiu“, Gintarės Karaliūnaitės daina „Rožinis rytas“ ir Mikalojaus Noviko „Dzūkija“.

Bendra lentelė:

„Tikiu“ – 20 balų

„Rožinis rytas“ – 18 balų

„Dzūkija“ – 18 balų

„Žiedai“ – 15 balų

„Apie tave“ – 15 balų

„Viskas bus gerai“ – 11 balų

„Angelai“ – 10 balų

„Užmirštoji taurė“ – 9 balai

Žiūrovų balsai:

„Tikiu“ – 3515

„Rožinis rytas“ – 2788

„Dzūkija“ – 2644

„Žiedai“ – 2273

„Apie tave“ – 2098

„Angelai“ – 1414

„Viskas bus gerai“ – 1238

„Užmirštoji taurė“ – 1045

Jaunųjų kompozitorių pusėje šeštadienio vakarą – Stano, Mia, Deividas Zvonkus ir G. Karaliūnaitė. Vyresniesiems kompozitoriams atstovauja O. Vyšniauskas, Valdemaras Frankonis, M. Novikas ir Vytautas Šiškauskas.

Pirma į kovą dėl „Dainų dainos“ titulo stojo V. Šiškausko daina „Žiedai“. „Man atrodo, V. Šiškauskas nežino nei vieno minorinio akordo. Tai – pliusas“, – gyrė Stano. „Viskas buvo skoningai pateikta“, – kalbėjo Mia.

Antroji scenoje pasirodė G. Karaliūnaitė su savo kūriniu „Rožinis rytas“. „Labai gražiai skambėjo“, – žavėjosi M. Novikas. O. Vyšniausko teigimu, visas grožis – paprastume ir balse. „Tu – labai graži bet Tavo daina šiandien buvo dar gražesnė“, – kalbėjo jis.

Viktoras Malinauskas į sceną lipo su daina „Užburtoji taurė“. „Skambėjo labai vakarietiškai, atrodo, kad žmogus kūrė ne tuometėje Lietuvoje“, – vertino Stano. Jam pritarė ir Mia. „Nustebinote mane. Dievinu Franką Sinatrą, kūrinys man jį priminė“, – kalbėjo ji.

D. Zvonkaus kūrinį „Angelai“ pristatyti patikėta grupei „Čilinam“. „Daina patikrinta laiko – skambėjo ir skambės“, – kalbėjo M. Novikas. O. Vyšniauskas pokštavo, kad kažką panašaus jam yra pavykę sukurti penktoje klasėje. 

Rūta Morozovaitė ir Stasys Liupkevičius atliko kūrinį „Dzūkija“. „Ji tapo liaudies daina – tai geriausias įvertinimas kūriniui“, – mano D. Zvonkus. Mia prisiminė, kad šį kūrinį jai dainuodavo mama.

Grupė „Magnit“ pasirodė su Stano kūriniu „Viskas bus gerai“. „Daina man patiko. Jaunimas parodė, ką gali“, – pagyrė V. Frankonis. „Man patinka Stano, jis – ieškantis žmogus“, – tikino O. Vyšniauskas.

O. Vyšniausko lūpose suskambo daina „Tikiu“. „Labai stipri ir prasminga daina“, - įvertino D. Zvonkus. Komplimentų kūriniui negailėjo ir Stano bei G. Karaliūnaitė.

Mia ir Edgaras Lubys atliko kūrinį „Apie Tave“. Kūrinio autorė pripažino, kad daina gimė po nelaimingos meilės istorijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų