Pereiti į pagrindinį turinį

Holivudo aktorė filmuosis lietuviškame „Giminių“ seriale

2016-07-08 19:32

Žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje turinčią lietuvių kilmės amerikiečių aktorę Rutą Lee išvysime seriale „Giminės“, kurį rodo LRT TELEVIZIJA. Šią naujieną atskleidė serialo režisierius Saulius Vosylius.

A.Ufarto/BFL nuotr.

R. Lee, kurios tikrasis vardas yra Rūta Marija Kilmonis, – lietuvių kilmės amerikiečių aktorė. Moteris JAV gyvena nuo 1948 metų. 1954 m. suvaidino pirmąjį vaidmenį filme „Septynios nuotakos septyniems broliams“. 1957 m. pasirodė filmuose „Funny Face“ ir „Witness for the Prosecution“. 2006 m. R. Lee suteikta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje, o po metų prezidentas Valdas Adamkus jai įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių.

Tiek už Atlanto, tiek Lietuvoje žinomą aktorę lietuviško serialo kūrėjai pasikviesti nutarė ekspromtu. „Sužinojau, kad ji atvyksta į Lietuvą ir prodiuseriui liepiau pasiūlyti nusifilmuoti „Giminėse“. Viskas vyko labai paprastai: parašėme laišką ir gavome atsakymą, kad su mielu noru ji nusifilmuotų, nes yra girdėjusi ir mačiusi mūsų filmą“, – pasakoja režisierius.

R. Lee „Giminių“ kūrybinės komandos paprašė atsiųsti scenarijų ir iš karto davė teigiamą atsakymą.

„Ji sutiko labai lengvai, jokių derybų nebuvo. Ji žinojo apie mūsų serialą. Perskaitė tai, ką siūlome ir su mielu noru sutiko. Sužinojo, kad filmuosis kartu su Regina Varnaite, lietuviškąja R. Lee, bei Vaiva Mainelyte ir kitais žymiais aktoriais“, – sako S. Vosylius.

Tiems, kurie seka „Giminių“ serialo siužetą, bus įdomus ir personažas, tekęs Holivudo aktorei. R. Varnaitės vaidinamos Paulės Šakalytės sužadėtinis išvyko į Ameriką, o jai nespėjus pas jį atvykti, vyras vedė kitą moterį, R. Lee vaidinamą Oną, kuri ir atvyksta į Lietuvą susitikti su P. Šakalyte.

„Tai – tik keli epizodai. Patys suprantate, kad aktorė atvyksta trumpam ir jos dienotvarkė labai suplanuota. Ji davė mums tik vieną pamainą: nuo ryto iki vakaro“, – aiškina režisierius.

Serialas „Giminės“ rodomas nuo 1993 m. Nuo 2003 m. buvo padaryta pertrauka, serialas atnaujintas 2010 m. „Ir toliau tęsiame serialą su tais pačiais personažais. Žinoma, atsirado ir naujų aktorių, nes daug kas iškeliavo Anapilin, keitėsi. Dabar seriale – nauja lietuvių kino karta kartu su vyresniąja: nuo R. Varnaitės iki Giedrės Giedraitytės, Dovilės Karaliūtės“, – pasakoja S. Vosylius.

Režisieriaus teigimu, klausimo, kodėl šis serialas dešimtmečiais nepraranda populiarumo, jis sulaukia dažnai ir geriausiai į jį atsakytų žiūrovai. Tačiau savo nuomonę S. Vosylius taip pat turi. „Visų pirma, nuostabūs aktoriai, puikus kompozitorius Tomas Leiburas, kurio kažkada parašyta muzika skamba ir dabar. Ir turbūt tai, kad serialas labai lietuviškas, lėtas“, – juokiasi režisierius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų