Kulinarinė laida šį sezoną pasitiko atsinaujinusi. Vedėja Ilona Juciūtė į naują ir modernią filmavimo studiją kviečiasi vis kitą žinomą šalies žmogų, su kuriuo ne tik bendrauja ir dalijasi nuoširdžiomis istorijomis, bet ir gamina išskirtinį patiekalą iš TOP 3 svečio nurodytų ingredientų.
Vis dėlto sugalvoti patiekalą charizmatiškajai aktorei tikrai nebus paprasta, mat TOP 3 I. Norkutės ingredientai yra morkos, pomidorai ir braškės! Galiausiai Ilonai gims idėja – iš visų šių ingredientų pagaminti gurmaniškas braškių ir pomidorų salotas su ančiuvių padažu.
Kaip laidoje pasakos I. Norkutė, braškes ji tiesiog dievina. Tiesa, šios uogos žinomai aktorei iki šiol asocijuojasi su labai įdomia ir šmaikščia istorija. Būtent dėl braškių Inga kadaise išgyveno patį blogiausią pasimatymą savo gyvenime, apie kurį papasakos ir laidos žiūrovams.
Inga Norkutė. T. Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.
„Iš tiesų, aš braškių pasisaugau, nes kartą su jomis jau buvo nepasisekę... Kai buvau 18-os ir dar gyvenau Klaipėdoje, vienas vaikinas su baltu „Mercedes-Benz“ pakvietė mane į pasimatymą. Pirmiausiai nuvažiavome į stotį, kad galėčiau nusipirkti bilietą į Vilnių, kur turėjo vykti stojamieji egzaminai. Deja, prieš tą pasimatymą tuščiu skrandžiu buvau prisivalgiusi labai daug braškių... Atvykus į stotį, kai jis nuėjo nupirkti man bilieto, aš likau sėdėti automobilyje. Staiga pajutau, kaip mano pilvukas pradėjo burbuliuoti, ėmė viską sukti... Supratau, kad nieko gero čia nebus. Susirinkau visus savo daiktus, nubėgau į tualetą, viską susitvarkiau, o išėjusi pamačiau, kaip tas vaikinas, manęs neberadęs, išvažiavo... Labai daug verkiau, kadangi dėl tų braškių praradau tokį pasimatymą! Visoms moterims patarčiau – jei ruošiatės vakare kažkur išeiti, nevalgykite braškių, kad ir kokios skanios jos bebūtų!“ – dabar jau juokdamasi pasakos aktorė.
Tiesa, taip pat, kaip braškes, aktorė mėgsta ir morkas bei pomidorus – šių daržovių aktorės namuose visuomet rastumėte.
T. Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.
„Savo namų virtuvės ir šaldytuvo negaliu įsivaizduoti be morkų. Ne tik galima jas ir šiaip graužti, bet jos dar ir tinka kone į kiekvieną patiekalą. O pomidorus pamėgau dar vaikystėje, kai turėjome sodybą Dituvoje, netoli Klaipėdos. Iki šiol puikiai prisimenu, kokia didelė konkurencija būdavo tarp sodininkų, kuris užaugins daugiau pomidorų! Kiekvienas, atsikėlęs ryte, žiūrėdavo ne į savo šiltnamį, o į kaimyno“, – pasakos Inga.
Tą pastebėjęs, aktorės tėtis vienam kaimynui nusprendė iškrėsti linksmą išdaigą: „Tėtis iš parduotuvės prisipirko raudonų, gerai prinokusių pomidorų, ir visą naktį juos su siūlu rišo šiltnamyje. Kitą rytą mūsų kaimynas negalėjo patikėti – iš kur tie pomidorai, kai dar prieš dieną jų nė nesimatė?! Mes iš jo reakcijos labai juokėmės, bet, galų gale, patys ir gavome valgyti tuos pirktinius pomidorus...“
Kol Ilona ir Inga linksmai besišnekučiuodamos gamins gaivias salotas, kepsninių meistras bei rubrikos „Grilio istorijos“ šeimininkas Robertas Svetlauskas pagamins dar vieną išskirtinį patiekalą – krosnyje keptą žuvį su karamelizuotų burokėlių tyre, kuri neabejotinai patiks net ir išrankiausiems gurmanams!
Naujausi komentarai