Pereiti į pagrindinį turinį

J. Statkevičius pasipiktino valdžios ir tautiečių abejingumu: lyg ne iš tos valstybės būčiau

2024-09-04 09:40 diena.lt inf.

Dizaineris Juozas Statkevičius pasidalijo įrašu, kuriame negailėjo kritikos valdžios institucijoms, kurios, anot jo, nepakankamai prisideda prie mados srities plėtros ir populiarinimo tarptautinėje arenoje. J. Statkevičius aiškiai išreiškė savo nusivylimą ir pyktį dėl esamos situacijos, teigdamas, kad valstybės pagalba yra būtina, jei norime, kad Lietuvos vardas skambėtų mados pasaulyje.

A. Ufarto, J. Elinsko / ELTA, J. Statkevičiaus feisbuko nuotr.

Savo apmaudą ir pyktį dėl susiklosčiusios situacijos J. Statkevičius išreiškė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Vėl į Paryžių, nors pristačiau kolekcijas 2000 ir 2001 metais ten, tuomet dar nebuvo tokios žiniasklaidos. Ir kaip visad, pranašu savame krašte nebūsi! Nieko tokio, už tai prancūzai mane apdovanojo net du kart prestižinėmis LVMH premijomis. Tik neišvirskit iš koto!“, – rašė žinomas dizaineris.

Pasak J. Statkevičiaus, nei Lietuvos žmonės, nei valdžia šiuo pasiekimu nepasidžiaugė.

„Kaip visada, ką uždirbu, tą išleidžiu kolekcijom, vis reklamuoju tą savo šalį. Sakysite, užleisk vietą jaunimui, prašom, žinoma, bet nei vienas negali, nemoka ir nesugeba sukurt, konkuruot, ir nuvažiuot kaip profesionalas!“, – socialinėje medijoje piktinosi vyras.

Dizaineris teigė, kad niekas iš jo kolegų negali pakonkuruoti su tokiais dizainerių namais, kaip „Dior“ ir „Chanel“.

„Nei vieno entuziasto neatsirado tarp daug kalbančių, o dirbančių – mažai! O kalba apie madą visi! Ir kas iš to?“, – retoriškai klausė sekėjų J. Statkevičius.

Kas daugiau nuvažiuos į Paryžių, nei aš? Atstovaut ir parodyt, kad ne vien runkeliais garsūs? Kad turime mados kultūrą, kuri rūpi tik man.

Jis „Facebook“ platformoje rašė, kad net 73 žmonės važiuoja į mados sostinę garsinti Lietuvos, tačiau jo komandos, priešingai olimpiečių, neremia nei valdžia, nei televizija.

„O čia lyg ne iš tos valstybes būčiau, lyg ne savo šalį reklamuot važiuoju! Na, taip ir gyvenam! Nemoku saldžiai suokti ir prisitaikyt, bet savo darbą puikiai išmanau! Ir kaip suprantat, ar prieš 24 metus, ar dabar, jokio progreso kultūros srityje nėra!“, – situaciją aiškino dizaineris.

Pasak J. Statkevičiaus, jis jokios pagalbos iš valdžios nesulaukė.

„Kas daugiau nuvažiuos į Paryžių, nei aš? Atstovaut ir parodyt, kad ne vien runkeliais garsūs? Kad turime mados kultūrą, kuri rūpi tik man“, – rašė jis.

Garsus dizaineris teigė, jog jis – profesionalas, nes seka ir domisi mados tendencijomis pasaulyje.

„Niekada nesulauksiu, kad mados kultūrą palaikytų mane! Lietuvai nereikia savo herojų, kam? Neatsistebiu – tiek metų mes Europoje, o nieks nežino, kad mes toje sąjungoje“, – piktinosi J. Statkevičius.

Garsus vyras „Facebook“ platformoje rašė, jog lapkričio 15 dieną įvyks jo madų šou.

Juozas skelbė, jog jame parodys savo kurtus rūbus, kuriuos rodė Paryžiuje.

„Ir vėl aš po 24 metų prisistatau Paryžiuje, kaip vienintelis tokio profesionalaus lygio lietuvis!“, – savo socialiniame tinkle rašė J. Statkevičius.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Lietuvos valstybės vėliava trispalvė

tavo Statkevičiau vaivorykštinė todė tu tikriausiai būsi rusas
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų