Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdos Vilniuje – nebūtinai namie (programa)

2009-12-23 20:08
Pabaiga: antrą Kalėdų dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės "Kalėdų siuita".
Pabaiga: antrą Kalėdų dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės "Kalėdų siuita". / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Per šventas Kalėdas daugelis laiką leidžia namie. Tačiau jei sėdėti tarp keturių sienų nenorite, ką veikti, sostinėje atrasite ir per didžiąsias šventes.

Iš pradžių – jaukus vakaras

Ilgai lauktos šventės pagaliau atėjo – jau šį vakarą pabaigę darbus visi skubėsime namo ruoštis Kūčių vakarienei. Išsiskirsčius paskutiniams pirkėjams iš prekybos centrų, miestas nurims – tik namų languose sužibs šviesos ir girdėsis šiurenamas dovanų popierius.

Tai, kad didžioji dalis lietuvių Kūčių vakarą leis susėdę prie gausiai valgiais nukrauto stalo, puikiai žino renginių organizatoriai ir laužyti šią tradiciją net nebando siūlyti. Tačiau, jei viso vakaro praleisti namie nenorite, galite išeiti į miestą ir aplankyti prakartėles – tokia jauki pramoga ypač nudžiugins vaikus.

Kūčių vakarą Katedros aikštėje 22 val. vyks prakartėlės šventinimo iškilmės, į kurias visus miestiečius kviečia Vilniaus arkivyskupija. Bernardinų bažnyčioje tradiciškai žada įsikurti gyvoji prakartėlė su tikrais gyvūnais – bendruomenės nariai dar prieš šventes buvo kviečiami aukoti šiaudams ir gyvūnėlių maistui. 21 val. šioje bažnyčioje prasidės tikinčių vilniečių pamėgtos piemenėlių mišios.

Per Kalėdas veiksmo netrūks

Kalėdų rytą iki soties išsimiegoję, papietavę su namiškiais, galite pradėti ruoštis audringam vakarui – pasirinkti tikrai bus iš ko. Muzikos namuose "House of Music" linksmintis ragins sparčiai populiarėjantys Jazzu su Leonu Somovu, klube "Tamsta" šėls muzikantų-aktorių grupė "Suicide DJs", klube "New York" sunkesnės muzikos gerbėjai rinksis paklausyti "Kalėdų roko giesmės", kurią atliks "Rebelheart" muzikantai ir "AC/DC LT" projektas.

Klubinės muzikos gerbėjams staigmeną ruošia Egidijus Dragūnas – Kalėdų vakarą centre "Forum Palace" jis vadovaus "Sel superklubui", į kurį sukvietė garsiausius šalies diskžokėjus – DJ Vidį, Igną i.v., klaipėdietį DJ Mindaugėlį, Julių Sour iš "513", "G&G Sindikato" narį DJ Mamanią.

Nors pats E.Dragūnas taip pat ruošiasi bent trumpam stoti prie pulto, didžiąją laiko dalį jis žada praleisti linksmindamasis su draugais ir gerbėjais. "Noriu pabrėžti, kad tai – ne "Sel" koncertas, o diskoteka", – sakė renginių organizavimu nusprendęs užsiimti "Sel" lyderis.

Nenorintys pamiršti popkaraliaus Michaelo Jacksono, Kalėdų vakarą galės praleisti klausydamiesi jo dainų, atliekamų gospelo stiliumi, – savo pasirodymą Vidaus reikalų ministerijos rūmuose lietuviams dovanos garsus choras iš Jungtinių Valstijų "Harlem Gospel Choir".

Besidomintys klasikine muzika ir galimybėmis ją derinti su modernumu turėtų nepraleisti šventinio koncerto "Mušamųjų rapsodija" koncertų salėje "Piano.lt". Čia koncertuos garsus muzikantų duetas – perkusininkas Pavelas Giunteris ir pianistas Sergejus Okruška.

Audringa švenčių pabaiga

Jei antrą Kalėdų dieną dar turėsite jėgų, rinkite draugus linksmybių tęsiniui. Klubas "Tarantino" ruošia ugningą vakarėlį "Gipsy Christmas", kuriame galėsite šėlti pagal balkaniškas melodijas ir išgirsti būrėjos pranašystes ateinantiems metams. Klubas "Woo" pakvies į tradicinę eglutę, kurioje bus paskelbti geriausi metų diskžokėjai, o klubo "Tamsta" lankytojus džiugins "Pieno lazerių" gyvo garso koncertas.

Šeštadienį Vilniuje bus atseikėta duoklė garsiausioms pasaulio popmuzikos legendoms – Kongresų rūmų salėje skambės simfonija "The Queen symphony", sukurta pagal Freddie Mercury ir grupės "Queen" dainas, o muzikos namuose "House of Music" romantikus vilios Sasha Son(g) su projekto "Tabami Goes George Michael" programa.

Klube "New York" antrą Kalėdų vakarą galėsite ne tik stebėti muzikos ir šokių spektaklį "Prancūziški šansonai", bet ir patys pamiklinti kojas – po spektaklio šokių mokytojos kvies jus pasimokyti salsos, ča ča ča ir tango žingsnelių.

Norintys ramesnio vakaro turėtų neaplenkti Šv. Kotrynos bažnyčios. Antros Kalėdų dienos vakarą čia skambės Vilniaus savivaldybės choro "Jauna muzika" koncertas "Kalėdų siuita", kuriame bus atliekamos gražiausios kalėdinės kompozicijos.

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ypatingą vakarą dovanos Lietuvos kamerinis orkestras. Nuotaikingoje programoje skambės Josepho Haydno, Wolfgango Amadeauso Mozarto ir Felixo Mendelssohno kūriniai, koncerte dalyvaus svečias iš Italijos Edoardo Strabbioli.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų