Pereiti į pagrindinį turinį

Karo muziejuje – partizanų ginklai ir tremtinių kapų kryžiai

2012-06-27 21:00
Karo muziejuje – partizanų ginklai ir tremtinių kapų kryžiai
Karo muziejuje – partizanų ginklai ir tremtinių kapų kryžiai / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Valstybės dienos išvakarėse Vytauto Didžiojo karo muziejus pristato naują ir atnaujintą ekspozicijas.

Naują ekspoziciją „Antinacinis ir antisovietinis pasipriešinimas Lietuvoje 1941–1956 m.“ ir atnaujintą Ginklų istorijos ekspoziciją, kurią Karo muziejaus steigėjas Vladas Nagevičius įrengė dar 1936-aisiais, „Šarvų ir ginklų evoliucija“, lankytojai išvys liepos 3-iąją.

Pirmosios ekspozicijos stenduose parodyti antinacinio ir antisovietinio pasipriešinimo laikotarpio periodinės spaudos, nuotraukų kopijos, asmeniniai daiktai, pokario partizanų ginklai, apdovanojimai. Galima pamatyti ir 1938-aisiais pagamintą motociklą „Harley Davidson“, kuriuo Kaune 1941 m. birželio sukilimo dalyviams buvo vežiojami ginklai, ir lietuvių tremtinių kapų kryžius, 1989 m. parvežtus iš Igarkos.

Ginklų istoriją pristatanti ekspozicija papildyta iki šiol neeksponuotomis muziejaus fonduose saugotomis vertybėmis ir naujai įsigytais eksponatais.

Ši ekspozicija skirta ir paprastiems lankytojams, ir karo istorija besidomintiems žmonėms, istorikams, kariškiams, atitinkamų sričių specialistams, ne tik praturtinsiantiems savo žinias, bet ir įdomiai praleisiantiems laiką. Dėl nuoseklumo ir aiškumo dauguma šaunamųjų ir šaltųjų ginklų vitrinose išdėstyti pagal „laiko juostą“ – nuo ankstyviausių iki vėlyviausių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų