Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno dienos“ veidas R. Meilutytė – žvaigždė be kaprizų

2013-05-20 19:00
„Kauno dienos“ veidas R. Meilutytė – žvaigždė be kaprizų
„Kauno dienos“ veidas R. Meilutytė – žvaigždė be kaprizų / Artūro Morozovo nuotr.

Startavusios „Kauno dienos“ prenumeratos akcijos veidas – plaukikė Rūta Meilutytė. Ji ne tik talentinga sportininkė, charizmatiška asmenybė, bet ir puikiai iliustruoja tikro kauniečio pasirinkimą – „Kauno diena“, kad ir kur būtum: Kaune, Vilniuje ar Plimute.

Kai „Kauno dienos“ fotografas Artūras Morozovas atskrido į Londoną, Didžiosios Britanijos sostinė pasisveikino saule. „Deja, diena, kai nuvykau į Plimutą daryti fotosesijos su Rūta Meilutyte, buvo kitokia – apniukusi, vėjuota“, – pasakojo Artūras.

Primena Kauno centrą

Plimuto stotyje A.Morozovą pasitiko Saulius Meilutis. „Rūtos tėtis buvo puikiai nusiteikęs, jis pasiūlė nesėsti į taksi. Sakė, verčiau eikime pėsčiomis, apžiūrėkime miestą“, – pirmuosius įspūdžius Plimute, kuriame gyvena ir treniruojasi auksine Lietuvos mergaite vadinama plaukikė R.Meilutytė, prisiminė „Kauno dienos“ fotografas.

Plimutas – vienas švariausių ir ekologiškiausių Anglijos miestų. „Jis kažkuo primena Kauno centrą“, – pastebėjo A.Morozovas. Daug žalumos. Kalnuotos panoramos. Jokių daugiabučių. Jokių stiklinių dangoraižių. Daugiausia – privatūs dviaukščiai kotedžiai, o didžiausi namai turi nebent po keturis aukštus.

R.Meilutytė, jos tėtis ir jo gyvenimo draugė gyvena trijų kambarių kotedžo tipo bute. A.Morozovui jis iš karto patiko.

Svarbiausias kambarys – erdvi svetainė, kuri kartu atlieka ir valgomojo funkciją. Čia šeima pusryčiauja, pietauja, susiburia vakarienės pašnekesiams.

Ant sienos pakabino skilandį

Iš karto matyti, kad S.Meilučio aistra – knygos. Jų pilnos lentynos, kurios puošia svetainės sienas.

„O ant vienos svetainės sienos kabo Rūtos medalių karoliai, – pasakojo A.Morozovas. – Ir dar kabo lietuviškų lašinių paltis. Šalia jos buvo pakabintas ir skilandis, kurį aš nuvežiau lauktuvių.“

„Mane apstulbino vaizdas pro balkoną, – susižavėjęs šyptelėjo Artūras. – Matyti visas Plimutas, visa miesto panorama, žalias parko slėnis.“

O kaip atrodo Rūtos kambarys? „Na... gal pavadinkime jį paauglišku, – nusijuokė A.Morozovas. – Tikrai, tai – tipiškas paauglės kambarys – kompiuteris ir visa kita. Pedantiškai tvarkingu jo tikrai nepavadinsi.“

Labai ilgisi Lietuvos

Į Plimutą atvykusiam „Kauno dienos“ fotografui Meilučiai patiekė sočią vakarienę, kurios pagrindinis patiekalas buvo troškinys su aitriosiomis paprikomis.

„Labai skanus, – įvertino A.Morozovas. – Pavalgę mes ilgai vakarojome, kalbėjomės. Jie labai ilgisi Lietuvos. Ir yra visiškai nepanašūs į daugelį emigrantų, su kuriais bendraujant vyraujanti tema būna ekonomika ir pinigai.“

„Kitą dieną gerai išsimiegojome ir papusryčiavę su Rūta išvykome dirbti – daryti pirmųjų fotografijų“, – pasakojo A.Morozovas.

Jis pastebėjo, kad Plimuto baseine (tai – vienas geriausių Didžiosios Britanijos plaukimo klubų baseinų) R.Meilutytė – akivaizdžiai įžymybė. Ją pamatę visi kaipmat ima šypsotis ir sveikintis, o Rūtos atvaizdas mirga visuose reklaminiuose ekranuose.

Neišpuikusi ir neaikštinga

„Tas baseinas tikrai įspūdingas, – pasakojo A.Morozovas. – Matyti, kad lygis labai aukštas.“

Baseino patalpoje Rūtai buvo padarytas makiažas ir ji ėmė pozuoti. „Labai susikaupusi, atsakingai“, – džiaugėsi „Kauno dienos“ fotografas.

Per visą ilgą fotosesiją, vykusią ne vienoje Plimuto vietoje, kuri ir fotografą, ir R.Meilutytę išvargino iki išsekimo, Artūras nepatyrė jokių Rūtos kaprizų.

„Kai baseine paprašiau įšokti į vandenį, ji iškart užsimovė plaukikės kepurėlę ir – pliumpt! – prisiminė A.Morozovas. – O besifotografuodama mieste Rūta labai sušalo, nes pūtė žvarbokas vėjas. Bet neišgirdau nė menkiausio skundo.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų