Pereiti į pagrindinį turinį

Ketvirtadienį I.Simonaitytės bibliotekoje laukia du renginiai

2009-06-17 23:59

Nemokamas internetas – bibliotekoje

Rytoj Klaipėdos miesto biblioteka ir jos filialai visuomenei pristatys naujas savo galimybes ir modernizuotos viešosios interneto prieigos naudą gyventojams.

Klaipėdos viešojoje bibliotekoje ketvirtadienį 14 val. bus paskelbtas projekto "Bibliotekos pažangai" startas – pradės veikti išplėsta ir patobulinta viešoji interneto prieiga. Kartu bibliotekininkai kviečia dalyvauti viktorinoje "Ar viską žinai apie internetą" ir gauti malonių prizų.

2008–2011 m. Lietuvoje įgyvendinamas projektas "Bibliotekos pažangai". Jo dėka bibliotekose sukurtos geresnės galimybės naudotis nemokamu internetu šalia savo namų, konsultuotis ir taip padaryti kasdienį gyvenimą patogesnį ir turiningesnį.

Prižiūrint LR Kultūros ministerijai, projektą įgyvendina Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Jame dalyvauja beveik 1200 Lietuvos bibliotekų, tarp jų – ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji.

Naujos knygos sutiktuvės

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekoje – rytoj naujos knygos "Buvo nebūtinai: menas kaip gyvenimas, gyvenimas kaip menas" sutiktuvės.

Prozininko, žurnalisto Jurgio Buitkaus ir poetės, prozininkės Inezos Juzefos Janonės esė, pašnekesių, recenzijų rinkinį bibliotekos konferencijų salėje 12 val. pristatys I.J.Janonė ir knygos redaktorė Onutė Gudžiūnienė. Renginyje muzikuos kanklininkė Karolina Mickutė. Pirmojo aukšto hole nuo 10 iki 13 val. veiks leidyklos "Versus Aureus" knygų mugė.

"Buvo nebūtinai" – literatūros, dailės ir teatro refleksijos bei kritika. Tai savotiškas prabėgusio laiko teatro, dailės, poezijos, prozos, iš dalies – teologinio mąstymo ir XX amžiaus pabaigos jausenos skerspjūvis.

Nuolat ryškėjantis pagrindinis motyvas, nesunkiai nujaučiamas visoje atitinkamai sugrupuotų tekstų sandoroje, yra meno kaip gyvenimo ir gyvenimo kaip meno vertinimas visais laikais. Juo daugiausia grindžiami keletą dešimtmečių autorių kaupti pokalbiai su garsiais ir įdomiais meno kūrėjais: aktoriais D.Banioniu, A.Masiuliu, V.Blėdžiu, S.Petronaičiu, M.Mironaite, E.Šulgaite, D.Kazragyte, prozininku J.Baltušiu, R.Šaveliu, poetais D.Kajoku, E.Mezginaite, skulptoriumi R.Antiniu, teologais K.Vasiliausku, Č.Kavaliausku, Paparčių vienuolėmis ir kitais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų