Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių meilė gimė šokių aikštelėje

2013-04-14 23:59
Klaipėdiečių                      meilė gimė šokių aikštelėje
Klaipėdiečių meilė gimė šokių aikštelėje / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kitų metų gegužę tuoksimės“, – žinia apie santuoką su visais atvirai dalijasi Vilius Ignatavičius ir Audronė Bastytė, labiausiai patyrę „Žuvėdros“ sportinių šokių komandos nariai. Penkerius metus Lietuvai ir Klaipėdai atstovaujantys ir jau nemažai laiko sykiu gyvenantys šokėjai mano, jog pakankamai pažįsta vienas kitą, kad galėtų žengti prie altoriaus.

Žvilgsniai po pirmųjų repeticijų

Dėl siekio šokti „Žuvėdroje“ į Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Sportinių šokių katedrą studijuoti atvykęs jaunas kaunietis ne ilgai buvo vienuolis. Nors šoko su kita mergina, jau po pirmųjų savaičių susimirksėjo su metais anksčiau į uostamiestį atvykusia Kėdainių gražuole.

„Vienas kitam kritome į akį nepraėjus nė mėnesiui, gal net po dviejų savaičių, – šypsojosi V.Ignatavičius. – Mūsų draugystė tapo tvirta po kartu su draugais praleistų valandų prie jūros.“

Paklaustas, kuris iš jų dažniau merkė akį per pirmąsias repeticijas, daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas vien sau šio darbo nepriskyrė: „Tai aš, tai – ji“.

Paradoksas, bet V.Ignatavičius ir A.Bastytė taip ir netapo pora šokių aikštelėje. Abu lyg susitarę purtė galvas: „Ne, ne. Net kalbų apie tai negali būti. Užtenka to, kad būname kartu namie, kitur. Šokti poroje būtų pernelyg daug“.

Sportininkai prisipažino, kad mėnuo, o ypač paskutinės dienos iki svarbių varžybų tampa kone košmaru. „Visi suirzę, pikti, pavargę. Įtampa spaudžia. Kone kiekviena komandos nario klaida pradeda erzinti“, – atviravo gegužės mėnesį 26-ąjį gimtadienį švęsiantis Vilius.

Tačiau šokėjai mielai kartu teikia džiaugsmo žiūrovams per parodomąsias programas, kokiai nors progai skirtus koncertus.

Vestuvės vyks Klaipėdoje

Partneriai neslėpė, kad netrūko aštrių kampų ir jų draugystėje.

„Šiandien jau galime tvirtinti, kad mūsų charakteriai “apsitrynė„, abiejų “ragai„ atbuko. Aš iš tų žmonių, kurie devynis kartus atmatuoja, o tik dešimtą kerpa“, – juokavo už draugą metais vyresnė A.Bastytė.

Ji atviravo, kad abu su Viliumi yra lyg degtukai, tačiau gaisras jų santykiuose įsiplieskia vis rečiau, o jei ir įsiplieskia, gana greitai užgęsta.

Vakarus pora kartu leidžia ir viename kambaryje gyvena, kai komanda išvyksta į čempionatus ar parodomuosius pasirodymus.

„Buvo laikai, kai net vedę šokėjai kelionėse gyvendavo atskirai. Dabar to nėra. Išvykose mes gauname atskirą kambarį“, – džiaugėsi V.Ignatavičius.

Universitetą baigę ir diplomuotais specialistais tapę šokėjai yra apsisprendę – po vestuvių liks gyventi uostamiestyje.

„Klaipėda visai kitoks miestas nei Kaunas. Aš čia pripratau. Man patinka uostamiestis ir nesiruošiu iš čia išvykti“, – mušėsi į krūtinę šokių meistras, jau ir pats ugdantis mažuosius šokėjėlius.

Anot V.Ignatavičiaus, ir vestuvės vyks Klaipėdoje.

„Nesiruošiame mes kažko nustebinti. Bus paprasta “veselė", – planų neslėpė Vilius. – Kam kelti prabangias vestuves, kai pinigus galima išleisti kitiems dalykams

A.Bastytė jau taip pat dirba pagal specialybę – veda vaikams šokių pamokas Klaipėdos jaunimo centre. Tiesa, mažuosius auklėtinius ji moko ne vien pramoginių šokių, kurių elementų gludinimui paprastai vaikams nepakanka kantrybės.

„Mokau įvairių šokių“, – sakė garsiųjų Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių mokyklos auklėtinė.

Į gyvenimą skverbiasi futbolas

V.Ignatavičiui nebuvo paprasta apsispręsti, kuriuo keliu jaunystėje pasukti: futbolas ar šokiai? Stadione jis buvo pasiekęs nemažai – rungtyniavo FBK „Kauno“ jaunučių komandoje, tačiau dėl kojų sąnarių skausmų turėjo atsisveikinti su sporto karaliumi.

„Sunku pasakyti, kodėl tuomet skaudėjo sąnarius. Gal ne nuo futbolo, gal todėl, kad augau“, – svarstė šokių čempionas, šiandien vėl gana aktyviai rungtyniaujantis ir stadionuose, ir salėse.

Matant po aikštę siaučiantį V.Ignatavičių, galima prisiminti liaudies išmintį: „Sena meilė nerūdija“. Pastaraisiais metais į aikštę grįžęs vyriškis nėra vien tik sportininkas, – pats subūrė futbolo klubą „Krantas“, gana garbingai pasirodžiusį Klaipėdos salės futbolo pirmenybėse, pats ieško žaidėjų, rėmėjų, aprangos ir kamuolių.

Būsima žmona skėsčiojo rankomis: „Tegul. Geriau vyras te sportuoja, nei trainiojasi po namus ar guli ant sofos.“

A.Bastytė pritaria V.Ignatavičiaus antrai aistrai, pati ateidama į varžybas.

Šokėjai sutaria, kad reikia mankštinti ne tik kojas, todėl laisvalaikiu žaidžia tenisą, badmintoną, kvadratą.

„Šokių treniruotėse stiprėja vis tie patys raumenys, todėl radę laisvo laiko stengiamės užsiimti kitomis sporto šakomis ir taip duoti krūvio kitoms kūno dalims“, – šypsojosi moteris.

Galvoja apie karjeros pabaigą

Gegužės mėnesį Vilniuje vyks pasaulio sportinių šokių komandų Lotynų Amerikos šokių čempionatas. V.Ignatavičius tikrai žino, kad tai bus jo paskutinis oficialus pasirodymas.

„Užtenka. Apsisprendžiau baigti aktyvią šokėjo karjerą“, – sakė daug titulų iškovojęs meistras.

V.Bastytė nepasakė „ne“. „Dar nežinau, kaip toliau pasielgsiu. Gal dar liksiu. Priklausys ir nuo vadovų, ir nuo pokyčių klube“.

Šokėjai nesuskaičiuoja ir laimėtų medalių. Kiek daugiau jų turi V.Bastytė, anksčiau pradėjusi šokti „Žuvėdroje“. Labiausiai save klaipėdiečiais laikantys sportininkai didžiuojasi šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės įteiktais ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų