Pereiti į pagrindinį turinį

Konkursas „Gradus ad Parnassum“ – jaunųjų atlikėjų laiptelis į viršūnę

2013-06-10 11:37
Konkursas „Gradus ad Parnassum“ – jaunųjų atlikėjų laiptelis į viršūnę
Konkursas „Gradus ad Parnassum“ – jaunųjų atlikėjų laiptelis į viršūnę / Tomo Raginos nuotr.

Kauno filharmonijoje vakar netrūko džiaugsmo ašarų. Čia baigėsi daug gerų emocijų sukėlęs jau penktasis tarptautinis klasikinės muzikos jaunųjų atlikėjų konkursas „Gradus ad Parnassum“.

2001 m. pradėtame rengti klasikinės muzikos konkurse „Gradus ad Parnassum“ dalyvavo daugiau nei 200 fortepijono, styginių, pučiamųjų ir akordeono specialybių 6–18 metų atlikėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir Čekijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Baltarusijos. Kas trejus metus vykstantį tarptautinį jaunųjų muzikantų konkursą rengia Kauno rajono savivaldybė ir Garliavos meno mokykla.

„Keturių klasikinės muzikos specialybių jaunieji atlikėjai grojo skirtingose Kauno vietose, juos vertino solidi komisija, o mieste tvyrojo muzikos fiestos nuotaika, – šypsojosi Garliavos meno mokyklos direktorė Regina Guobė. – Ne visi tapo laureatais, tad būta ir liūdesio, ir džiaugsmo ašarų. Žinoma, visiems buvo garbė dalyvauti tarptautiniame konkurse.“

Nuo pat pradžių konkursą remiantis ir jame apsilankantis Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad „Gradus ad Parnassum“ kaskart tampa vis solidesnis, o Garliavos meno mokykla įrodė sugebėjimus surengti tarptautinį muzikinį renginį. V.Makūnas ypač pasidžiaugė kaimiškos vietovės vaikų meno ugdymu ir galimybe pastebėti talentus Garliavoje, Raudondvaryje ar kitame miestelyje ar kaime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų