Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvišką bliuzroką puoselėjantys MOVO kimba į debiutinio albumo įrašus

2012-11-28 09:00
Lietuvišką bliuzroką puoselėjantys MOVO kimba į debiutinio albumo įrašus
Lietuvišką bliuzroką puoselėjantys MOVO kimba į debiutinio albumo įrašus / Domo Nazaro nuotr.

Debiutas: sparčiai populiarėjanti bliuzą grojanti trijulė „Movo“ visą vasarą trukusias gastroles po Lietuvą ir Rusiją pagaliau iškeitė į pirmojo albumo įrašymą apleistame name.

Bliuzo mėgėjai tikrai žino bent kelias senąsias lietuviško bliuzo grupes – „Seną Kuiną“, „The Road Band“, „Blues Makers“ ar klaipėdiečio poeto Gintaro Grajausko suburtus „Rokfelerius“. Pasirodo, bliuzą mūsų šalyje, nors jis gerokai nutolęs nuo juodaodžių raudų JAV Misisipės plantacijose, palaiko ir jaunoji karta.

Grupė „Movo“ – Linas Kubekas (bosinė gitara, vokalas), Augustas Masevičius (gitara), Mantas Tamulionis (būgnai) – tai šviežias lietuviško alternatyviojo bliuzo kolektyvas iš Vilniaus, Muzikos ir teatro akademijoje susikūręs vos prieš metus – 2011-ųjų spalį. Į viešąją erdvę išleidę du demonstracinius įrašus („Ką jie tau padarė?“, „Supjaustyk širdį gabalais“) ir surengę keletą debiutinių koncertų, „Movo“ buvo greitai pastebėti geros muzikos ištroškusios Lietuvos publikos.

„Movo“ talentas bei energija jau spėjo pelnyti ir kritikų simpatijas. Klubo „Tamsta“ rengiamame jaunimo grupių konkurse „Movo“ užėmė antrą vietą ir laimėjo specialų rėmėjų prizą, skirtą perspektyviausiai jaunimo grupei, – muzikos albumo leidybą.

Tad pailsėję po krūvos pasirodymų vasaros festivaliuose Lietuvoje („Tamsta muzika“; „Bliuzo naktys“ ir kt.), taip pat – kaimynėje Rusijoje, „Movo“ nusprendė kibti į debiutinio albumo įrašus. Grupė atsisakė įrašų studijų paslaugų – į pagalbą pasikvietė „1o7 Studios“ garso režisierių Germaną Skorį, išvyko iš Vilniaus ir trims dienoms apsistojo negyvenamame name, kuriame galėjo netrukdomi įgyvendinti savo muzikines vizijas.

G.Skoris pasakoja, kad namo, kurio akustika įdomi, „gyva“, buvo specialiai ieškota. „Norėjome įrašyti roko muzikos polėkį, pagauti momentą su atitinkama dinamika ir atlikimo subtilybėmis, o ne studijoje ištobulintą, išgražintą, efektais perkrautą, tačiau bedvasę masę“, – kalbėjo prodiuseris.

„Per tris dienas įrašėme visų albume būsiančių kūrinių būgnų partijas, bosinės ir ritminės gitaros linijas. Nepaisant to, dar daug darbo mūsų laukia priešakyje. Planuojame nustebinti savo klausytojus dainas papildydami ir mums nebūdingais instrumentais“, – intrigavo „Movo“ nariai.

Grupė pateikia ir trumpą vaizdo siužetą, kuriuo leidžia iš arčiau pažvelgti į grupės gyvenimą ir albumo įrašinėjimo užkulisius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų