„Ši vasara bus kitokia!“ – tokiu šūkiu vasarą pradeda LRT televizija, pristatydama naują laidą visų kartų gardaus maisto mėgėjams „Skonio improvizacija“.
„Sakoma, kad geriausias vasaros savaitgalis ar įdomiausios atostogos būna tuomet, kai jų neplanuoji ir viskas vyksta tarsi improvizacija, – sako laidos vedėjas Arnas Mazėtis, iki šiol žiūrovams labiau pažįstamas kaip naujienų laidų reporteris. – Virtuvėje galioja beveik ta pati taisyklė: galima gaminti viską tiksliai ir pamatuotai, pagal receptą, tačiau visai kitokį, naują, galbūt neįprastą, bet tikrai puikų skonį atrasite improvizuodami.“
Naujoje LRT televizijos laidoje „Skonio improvizacija“ – ne tik receptai, bet ir čia pat virtuvėje pagaminti patiekalai. Laidoje patirtimi ir patarimais dalysis savo srities specialistai. „Mūsų laidoje viskas orientuota į paprastą, kasdienį maistą, kurį žmonės nuolat vartoja, tačiau ne visuomet žino, ar tai daro teisingai, naudingai bei laiku ir vietoje. Vienas laidos tikslų – išmokyti paprastą maistą rinktis taip, kad žmogus būtų ir sotus, ir gerai jaustųsi. Sieksime parodyti kasdienio maisto gerąsias puses bei teisingą jo vartojimą“, – žada laidos kūrybinė komanda.
„Skonio improvizacija“ jau artimiausiose laidose pamalonins lauko kepsnių mėgėjus – juk už lango vasara. O koks geriausias gardaus šašlyko ar lengvo vištienos kepsnio receptas? „Žinoma, improvizacija, o jas pateiks patyrę grilio patiekalų kepėjai! Tad tikrai kviesime visus į gamtą“, – žada Arnas Mazėtis.
„LRT televizija neturėjo kulinarinės laidos, tad pagalvojome: o kodėl jos nesukūrus? Virtuvė – mano mylimiausia namų vieta, kur pailsiu, galiu improvizuoti ir apie nieką negalvoti, kurti. Todėl kviečiu visus užsukti į mūsų virtuvę“, – sako Arnas.
Patyrę virtuvės šefai, naudingi patarimai ir vaizdai, nuo kurių gurgia pilvas ir skiriasi seilės – laidoje „Skonio improvizacija“ kiekvieną šeštadienį 10 val. ryte.
Naujausi komentarai