Pereiti į pagrindinį turinį

"Mis Lietuva" aukštakulnius iškeitė į kulkosvaidį

2015-07-11 14:55

Purvas, mėlynėmis nusėtas kūnas, miego trūkumas, šaudymas iš kulkosvaidžio, šarvuočio vairavimas, plaukimas su karine uniforma, kerziniais batais ir 10 kg manta. "Mis Lietuva 2013" Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė savanoriškai daro tai, kas nebūdinga gražuolėms.

Purvas, mėlynėmis nusėtas kūnas, miego trūkumas, šaudymas iš kulkosvaidžio, šarvuočio vairavimas, plaukimas su karine uniforma, kerziniais batais ir 10 kg manta. "Mis Lietuva 2013" Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė savanoriškai daro tai, kas nebūdinga gražuolėms.

Už karybą – apdovanojimai

"Maudymosi sezonas atidarytas", – savo socialiniame tinkle 24 metų gražuolė iš Garliavos įkėlė nuotraukas, kur avėdama anaiptol ne Christiano Louboutino aukštakulniais ir vilkėdama ne Valentino suknele, bet karine uniforma, su kario manta ir ginklu, be makiažo brenda per vandenį.

Rūta Elžbieta su dar penkiomis moterimis ir šešiais vyrais televizijos projekte Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke dalyvauja televizijos projekte.

Tiesa, savanorės karyba tituluotai gražuolei ne naujiena: dar 2012 m. baigusi bazinius kario savanorio kursus už pavyzdingą, nepriekaištingą tarnybą, sumanų pareigų vykdymą, profesionalumą bei kario vardo puoselėjimą tuometė KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 204-os kuopos karė savanorė buvo du kartus apdovanota.

Tuomet net jos tėtis netikėjo tokia dukters valia ir laukė jos skambučio su prašymu parvežti namo. Nesulaukė.

"Apdovanojimų nesureikšminu, kad ir kaip malonu būti įvertintai. Svarbu tobulėjimas, žinios ir teigiama energija, – pliuškendama kojas vandenyje šyptelėjo po trejų metų kario savanorio sutartį pratęsusi ir ne vieną savaitgalį dragūnų batalione savo įgūdžius tobulinusi šviesiaplaukė. – Dabar irgi nelengva, nes viskas vyksta padidintu greičiu. Savaitė karybos baigėsi. Vėliau vyks antra ir trečia karinių mokymų dalis."

Maloniausia vairuoti šarvuotį

Šį kartą Rūta Elžbieta išmoko to, ko dar nebandė: šaudė ir mokėsi valdyti automatinį šautuvą "Heckler& Koch" G-36, pistoletą "Glock", kulkosvaidį ir granatsvaidį, išbandė elektroninį šaudymą tire, įveikė vandens kliūtis su manta ir ginkluote, mokėsi iš daiktų padaryti plaustą ir perplaukti ežerą, įgijo psichologijos, karybos žinių.

"Prieš kelerius metus dariau plaustą, tačiau tuomet neplaukiau juo su karine ginkluote ir drabužiais. Buvo labai nelengva avint kerziniais batais, vilkint uniforma ir su kario manta. Iš pradžių sutrikau, – neslėpė R.E.Mazurevičiūtė. – Drabužiai pasunkėja, batai pilni vandens, 10 kg svoris tempia žemyn. Reikėjo pasiekti krantą ir nepalūžti."

Jau ne pirmą kartą kario savanorio pratybose dalyvaujanti Rūta Elžbieta neskaičiavo kūną nusėjusių mėlynių.

Jų labai daug: nuo rankų iki kojų galų. Tiesa, dar viena dalyvė Agnė Bilotaitė pranoko gražuolę mėlynių skaičiumi.

"Žmonės mato, kad mes pratybose ne kavutę geriame ir nečiauškame moteriškais reikalais, – komentuodama savo nuotrauką, kur ji nusėta mėlynėmis, šyptelėjo "Mis Lietuva". – Tiesa, Agnė galbūt daugiau griuvinėjo ir savęs netausojo, aš jau turėjau daugiau patirties, žinojau, kaip geriau kristi, tad mėlynėmis ji mane pranoko."

Labiausiai gražuolę iš Kauno rajono it Kalėdų Senelio dovana vaiką pradžiugino pasivažinėjimas šarvuočiu: "Mėgstu automobilius. O čia dar tokia galinga transporto priemonė!"

Vyru būti nenori

Priminus jos nuotraukas socialiniame tinklapyje, kur Rūta Elžbieta su suknele, tik kukliai dengiančia krūtis, viliokiškai reklamuoja kvepalus, ir kariškas fotografijas, kur ji – purvina, be makiažo, nusėta mėlynėmis, ir pasiklausus, kam jai reikia karybos, jauna moteris šyptelėjo.

"Nusprendžiau išbandyti savo jėgas, tobulėti, sutvirtėti fiziškai, psichologiškai. Ten gauni daug gerų pamokų, ištvermės, išmoksti punktualumo, atsakomybės, paklusnumo ir komandinio darbo. Pratybas puikiai galima suderinti su civiliu gyvenimu", – įsitikinusi Rūta Elžbieta.

Pasiteiravus, ar ji pritaria dabartiniam priverstiniam savanorių šaukimui į armiją, "Mis Lietuva" nebuvo kategoriška.

"Tai priklauso nuo situacijos. Gal vyras yra vienintelis pragyvenimo šaltinis šeimai? Gal jis prižiūri sunkiai sergančius tėvus, kitus artimuosius ir dirba, gal turi didelę paskolą? Yra ir daug objektyvių priežasčių. Tačiau jeigu jis tik šiaip vengia pareigos, nesuprantu ir nepateisinu", – nukirto daili moteris.

Gal vaikystėje ji norėjo būti vyru? Rūta Elžbieta nusijuokė: ne!

"Ir nesirengiu keisti lyties. Noriu būti tokia, kokią mane sukūrė Dievas", – šyptelėjo Rūta Elžbieta.

Moteriškiausias dalykas armijoje

Jos širdies draugas turi susitaikyti su tokiais karingos mylimosios norais, nors ir pats buvo kariu savanoriu.

"Jis labai supratingas ir džiaugiasi, mane supranta, visada moraliai paremia", – tikino jauna moteris.

Ką ji atsakytų tiems, kurie mestelės, kad "Mis Lietuva" turėtų propaguoti taiką, harmoniją, gėrį, o ne karybą – juk armija pirmiausia asocijuojasi su ginklu, jėga? Ir galbūt žinomais žmonėmis manipuliuojama, reklamuojant karybą, norint padidinti biudžetą?

"Nuomonių yra įvairių, kiekvienas turime turėti savo. Bet reikia mokėti apsiginti. Švelnumu priešo nenugalėsi. Todėl reikia mokėti pakovoti už save, savo šalį", – įsitikinusi gražuolė.

Ar moteris kariuomenėje, kur turbūt 99 proc. vyrų, neblaško stipriosios lyties?

"Ne 99, o turbūt 97 proc., – šyptelėjo Rūta Elžbieta. – Nemanau. Mes darome tą patį, ką ir vyrai, mūsų užduotys ir krūvis – vienodi. Vieni kitiems padedame. Kažką geriau atlieka vyrai, kažką – moterys, mes ne trukdome, o papildome vieni kitus."

Kokia situacija karinėse pratybose Rūtai Elžbietai buvo pati moteriškiausia?

Gražuolė nusijuokė: "Kai reikėjo atlikti karinį miško stiliaus makiažą. Kai kurioms moterims tai sukėlė juoko. Vyrai gavo komandą ir iškart atliko užduotį. O mes, moterys... Brūkšniukai netinka, reikia kitokių, vėl kažkas netinka, negražu. Reikia paryškinti skruostus. Ten, kur dažai, ir atsivėrė moteriškumas."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų