Pereiti į pagrindinį turinį

Neda Malūnavičiiūtė: „Bijau būti tyliose patalpose"

2013-03-24 18:26
Neda Malūnavičiiūtė: „Bijau būti tyliose patalpose"
Neda Malūnavičiiūtė: „Bijau būti tyliose patalpose" / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Gyvenime ne viskas saldu, ne viskas patinka ir ne viskas rožėmis klota. Šį kartą apie tai, kas nepatinka, nemalonu ar baisu – su dainininke Neda Malunavičiūte.

– Kokia blogiausia lietuviška TV laida?

– Jų tiek daug, kad nežinau, nuo ko pradėti. Realybės šou. Visi. Nežiūriu visko iš eilės, bet kartais netyčia pamatau. „Radži ieško žmonos„, „Šlovė ir turtai“, „Paslapčių namai". Jiems prieštarauja mano vidinis pasaulis. Tuštybė, kvailumas, neskanu, vulgaru. Dauguma televizijos laidų – smegenų plovimas, o jas reikia išplauti, kaip sakė vienas geras bičiulis, tiems, kas dar tų smegenų turi.

– Didžiausia baimė?

– Esu labai jautrios klausos, todėl bijau būti tyliose patalpose. Kartais ir savo namuose. Vakare, kai nutyla viskas, nevažinėja automobiliai, galiu namie ramiai ilsėtis, bet tuomet kartais apima nesaugumo jausmas – kai kažkas sutreška. Ar vėjas šiurena, ar peliukas ant aukšto laksto, ar dar kažkas. Jausmas, kad tuo metu būnu ne viena. Bijau gyvių – šliužų, pelių, rupūžių. Prie namų malkinėje vasarą, kai šilta ir drėgna, kaimynė matė dvi gyvates. Plaukai pasišiaušė, sakiau, ten neisiu.

– Nepatinkantis automobilis?

– Nevažiuojantis, gendantis kelyje. Automobilis yra tik transporto priemonė nuvažiuoti nuo taško A iki taško B. Todėl nė vieno nekeliu ant pjedestalo. Taip pat nė vieno nenuvertinu. (Neda važinėja su 2000 m. laidos „Ford Focus" – red. past.).

– Nepatinkanti Vilniaus vieta?

– Visi miegamieji rajonai. Esu sėsli. Kai ieškojau pirkti buto, tiksliai žinojau, kur nenoriu gyventi – tuose rajonuose. Karoliniškės, Pašilaičiai, Šeškinė: nauji rajonai, skruzdėlynai. Man nepatinka.

– Mėnesio pajamos, kurios priverstų griebtis už galvos?

– Mažiau nei 2 000 litų per mėnesį. Nes 1 000 litų paskolos atiduodu bankui. Mokesčiai nedideli, valgyti užtektų – galiu ir namie avižinės košės išsivirti, bet dar reikia degalų automobiliui, būtiniausių daiktų.

– Nerimą kelianti pasaulinė tendencija?

– Susvetimėjimas. Užsidarymas. Ir noras praturtėti. Baisu, kai žmonių gyvenimo tikslas – turėti rūmus, tris mašinas ir daug pinigų. Yra milijonierių, kurie savo smegenimis susikrovė turtus, bet tuo nesipuikuoja, nedemonstruoja. Vis dėlto yra ir kita tendencija – kuo geresnį automobilį, kuo didesnį namą ar gražesnę rankinę turi, tuo labiau esi vertinamas. Vadinamas elitas. Ši tendencija žudo. Tikros asmenybės, deja, pas mus nevertinamos, o pavyzdžiu tampa tuštybė ir blizgesys.

– Koks labiausiai nuvylęs vyro poelgis?

– Melas, išdavystė. Taip pat šiurkštumas, nemandagumas, netaktas – didžiausi nepagarbos ženklai. Ir negarbingos skyrybos. Šiais laikais moterys stiprios, veiklios, bet tai nemenkina vyrų. Velniai nematė: vyras gali kažko nemokėti. Bet svarbu dvasiniai, sielos dalykai. Man būtų „batai", jei vyras būtų tuščias, nesuprastų kino, teatro, muzikos, knygų. Vyras man turi būti ne tik sekso partneris, bet ir draugas, su kuriuo galėčiau diskutuoti, lakstyti į renginius.

– Labiausiai nuvylęs renginys?

– Būna, ypač kai labai tikiesi. Šiek tiek geresnio rezultato tikėjausi iš Dalios Ibelhauptaitės režisuoto teatralizuoto kalėdinio koncerto „Arijos iš dušo". Gera, stipri chebra. Bet antroji renginio dalis šiek tiek nuvylė, kai kurie atlikėjai labai nejautė kito muzikinio stiliaus. Nepatiko ir kai kurie žiūrovai snobai, kurie nieko nesuprato. Jiems nepatinka tokie renginiai, bet jie būtinai turi save parodyti.

– Labiausiai erzinanti Nedos Malūnavičiūtės savybė, įprotis?

– Valios ir kantrybės trūkumas. Jei noriu rezultato, noriu iškart. Čia ir dabar. Man nepatinka, kai rezultato reikia siekti mažais žingsneliais. Nežinau, iš ko man mokytis ir mokytis tos kantrybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų