Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos kino žvaigždės išreiškė paramą Irano protestuotojams: „Už laisvę“

2022-10-05 13:31

„Oskarą“ pelniusios aktorės Marion Cotillard (Marion Kotijar) ir Juliette Binoche (Žuliet Binoš) taip pat ir kitos Prancūzijos kino ir muzikos žvaigždės nusifilmavo vaizdo įraše, kuriame, išreikšdamos paramą Irano protestuotojams, nusikirpo plaukus.

Marion Cotillard (kairėje) ir Juliette Binoche (dešinėje)
Marion Cotillard (kairėje) ir Juliette Binoche (dešinėje) / Scanpix nuotr./Redakcijos montažas

„Už laisvę“, – sakė J. Binoche, nusikirpdama saują plaukų, o tada pamojavo jais prieš kamerą.

Vaizdo įrašas pažymėtas grotažyme „#HairForFreedom“, kuri atsirado po to, kai Iraną apėmė antivyriausybiniai protestai. Juos išprovokavo 22 metų kurdės Mahsos Amini mirtis. Ji buvo areštuota už tariamai pažeistą Islamo Respublikos griežtą aprangos kodą.

Vaizdo įrašai, kuriuose M. Cotillard, J. Binoche ir dešimtys kitų moterų kerpasi plaukus, buvo paskelbti socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje „soutienfemmesiran“. Išvertus iš prancūzų kalbos reiškiantį „palaikau moteris Irane“.

Šios moterys, šie vyrai prašo mūsų paramos. Jų drąsa ir orumas įpareigoja mus.

„Šios moterys, šie vyrai prašo mūsų paramos. Jų drąsa ir orumas įpareigoja mus“, – teigiama aprašyme, esančiame po vaizdo įrašu.

„Mes nusprendėme į mums siunčiamą kreipimąsi atsakyti nusikerpant tai, kas yra įkalinta“, – rašoma po vaizdo įrašu paskyroje „soutienfemmesiran“.

Aktorės Charlotte Rampling (Šarlot Rampling) ir Charlotte Gainsbourg (Šarlot Geinsbur), kuri nufilmavo kaip nukerpa kelias plaukų sruogas nuo motinos, dainininkės Jane Birkin (Džein Berkin) galvos, taip pat prisidėjo prie protesto akcijos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų