Puošnus stalas – desertas akims Pereiti į pagrindinį turinį

Puošnus stalas – desertas akims

2008-11-29 09:00
Puošnus stalas – desertas akims
Puošnus stalas – desertas akims / Nerijaus Jankausko nuotr. Išmonė: kūrybingų žmonių rankose arbūzai gali virsti tikrais meno kūriniais.

Jaukioje ir estetiškoje aplinkoje gardžiais valgiais mėgautis dar maloniau. Norint sau padovanoti šventę nėra būtinybės aklai vaikytis stalo dekoravimo madų.

Restorano "Navalis" vadovė Roma Zabielienė įsitikinusi, kad pirmuoju smuiku visuomet groja harmonija – valgių, erdvės, nuotaikos. "Šiais laikais jau sudėtinga nustebinti prabanga. Svarbu suvokti, kad nublanks net įspūdingiausios dekoracijos, jei žmonės pasiges dėmesio ar jausis suvaržyti", – akcentavo R.Zabielienė.

Vieno recepto, kaip sužavėti svečius rengiant puotą, turbūt nėra. Solidžią gyvavimo sukaktį neseniai minėjusios Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos iškilmės svečių akims dovanojo išties įsimintinų akimirkų vaišinantis – daugelio žvilgsniai krypo į dekoracijas, kurios buvo kruopščiai išpjaustinėtos iš arbūzų. "Šių akcentų nepavadinčiau mada. Dekoracijos iš arbūzų – tiesiog gražus, nekasdienis dalykas, tikęs ypatingai progai", – sakė R.Zabielienė.

Išskirtinių renginių metu publikai kartais siūloma akis paganyti ir į kitus stebuklus – pavyzdžiui, paukščius, sukurtus iš baltųjų ridikų bei morkų. "Toks darbas užtrunka vieną arba pusantros dienos. Turint įgūdžių arbūzą galima išskaptuoti per 3-4 valandas. Reikia ne tik įrankių, kruopštumo – būtina ir kūrybinė gyslelė", – aiškino restorano vadovė.

Dekoracijas iš arbūzų arba rojaus paukščius namuose būtų sunku įsivaizduoti, tačiau išmonė ir dėmesys smulkmenoms – išties vertingi kuriant malonią aplinką.

"Namie stalą visada stengiuosi ruošti taip, kad artimieji jaustų ne tik maisto teikiamą, bet ir estetinį malonumą. Tai pakelia nuotaiką bei sužadina apetitą", – teigė pašnekovė.
Rytą gerų emocijų gali dovanoti gėlės žiedas, o vakarą pasitikti jauku plevenant žvakei. Išsyk stalą "atgaivina" net mažytė servetėle. Staltiesė – amžina klasika kuriant puošnią, elegantišką atmosferą. Žaismingumo jai galima suteikti pažėrus rojaus obuoliukų, nugludintų akmenukų, žaižaruojančių karoliukų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų