Pereiti į pagrindinį turinį

Retro automobiliais – per Baltijos šalis

2010-08-06 09:21
Dėmesys: į Kauną atvažiavę retro automobiliai paliko įspūdį ne tik kauniečiams, bet ir vokiečių turistams.
Dėmesys: į Kauną atvažiavę retro automobiliai paliko įspūdį ne tik kauniečiams, bet ir vokiečių turistams. / Tomo Raginos nuotr.

Kaunas tampa ryškia žyme senovinių automobilių mėgėjų žemėlapiuose. Miesto gatvėmis burzgiančios retro mašinos miestiečių jau nebestebina. Stebisi tik patys atvykėliai.

Grupė vokiečių, antikvariniais automobiliais šiomis dienomis keliaujančių per Baltijos šalis ir užsukusių į Kauną, tarpusavyje aptarinėja ne tik Lietuvos grožį, bet ir nedarbą mūsų mieste.

Šešiolikos automobilių su vokiškais registracijos numeriais kolona Kaune pasirodė trečiadienį. Apynaujis iš jų vos vienas "Mercedes", visi kiti – ne vieną dešimtmetį skaičiuojančios technikos paveldo vertybės. Dominuoja mersedesai, bet yra ir "Audi", "Alfa Romeo", keli "Porsche" automobiliai. Seniausias egzempliorius – praėjusio amžiaus penktajame dešimtmetyje Didžiojoje Britanijoje pagamintas "Daimler".

Vieno Kauno viešbučių kieme sustatyti automobiliai patraukė ne tik personalo, bet ir čia apsistojusių kitų užsieniečių dėmesį. "Yra į ką pasižiūrėti", – sakė ilgai aplink automobilius vaikščiojusi vokiečių sutuoktinių pora.

Įvairiose Vokietijos vietose gyvenančių retro automobilių savininkai nepriklauso jokiam klubui, tačiau daugelis jų pažįstami ne vienus metus ir kiekvieną vasarą kartu leidžiasi į kelionę. 2008 m. grupelė vokiečių išmaišė Prancūziją, pernai – Škotiją, šiemet pasirinko Baltijos šalis.

Pirmadienį Klaipėdoje iš kelto išvažiavę vokiečiai, kurį laiką praleido uostamiestyje, o užvakar panemune atvažiavo iki Kauno. Pernakvoję viešbutyje, rytą turistai užsisakė autobusą ir gidą.

"Išsirengdami į kelionę pasiskaitome apie vietoves, kurias aplankysime. Žinojome, kad važiuojame į universitetinį miestą, tačiau nemanėme, kad čia tiek daug bedarbių. Labai daug kauniečių išvyksta į kitas šalis. Tai pavojingas procesas visai Lietuvai", – po ekskursijos po Kauno senamiestį kalbėjo Hermannas Rumpas.

Netoli Frankfurto gyvenantis vyras pasakojo, kad keliautojai susidarė įspūdį, jog Lietuva labai miela šalis, tačiau tikėjosi išvysti didesnį progresą po nepriklausomybės atgavimo.

Vakar vidurdienį iš Kauno pajudėjusi retro automobilių kolona patraukė Šiaulių link. Ten pernakvoję turistai patrauks į Latviją ir Estiją. Į Klaipėdą vokiečiai grįš daugiau kaip po savaitės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų