Pereiti į pagrindinį turinį

„Rezidentė“ G. Šmigelskytė – į laisvę ištrūkusi gera mergaitė iš Kauno

2016-12-17 11:30

Gera mergaitė iš Kauno, savo laisvę atradusi Vilniuje ir norinti apie ją šaukti visam pasauliui, patirti tai, ką praleido sėdėdama už vadovėlių sienos, tokia yra TV3 serialo „Rezidentai“ gerbėjams puikiai pažįstamo Viktoro Hugo Paplavskio dukterėčia.

Kadras iš serialo

Naują rezidentę įkūnijanti jauna aktorė Gintarė Šmigelskytė neslepia – iš jos turi ko pasimokyti.

– Kaip pristatytumėte savo personažę ir kuo ji jums patraukli?

– Ji visad buvo gera mergaitė, mokėsi, gyveno su tėvais, nekėlė problemų. Ir štai ji atvažiavo į Vilnių su noru įrodyti, kad yra ne botanikė iš Kauno, o laisva, nepriklausoma ir galinti daryti, ką nori, moteris. Ji užsispyrusi daro tai, kuo tiki, ir nepaiso atkalbinėjimų. Tai mane žavi – jei užsibrėš, tikrai padarys. O sugalvoja pačių įvairiausių dalykų: ir įvaizdį pakeisti, ir tatuiruotę pasidaryti, ir yra pasirengusi atrasti geriausius klubus, dalyvauti geriausiuose vakarėliuose. Nors tas atitrūkimas nuo pavadėlio yra santykinis – jai tik taip atrodo. Galiu pridurti, kad jai numatyta labai graži ir įdomi meilės istorija.

– Kaip atsidūrėte seriale „Rezidentai“ ir kaip į jį įsiliejote?

– Žinojau rusišką šio serialo variantą, kuris man labai patiko, o sužinojusi, kad Lietuvoje bus atranka, iškart nuėjau – net nežinodama, dėl kokio personažo. Man atrodė, kad būtų labai smagu pačiai dalyvauti scenose, iš kurių juokdavausi pati. O ir komanda puiki, aktoriai labai palaiko, padeda, pataria.

– Kokia veikla užsiimate? Kaip į jas įsipina dainavimas?

Kai nesergi, gyveni įprastą gyvenimą, prisigalvoji priežasčių, kodėl negalėtum kažko daryti, atidedi neribotam laikui, o jei būtų aiškus galutinis terminas, nepaisytum nieko.

– Baigiu Muzikinio teatro studijas Vilniaus kolegijoje. Šiuo metu aktyviausia mano veikla – su bendrakursiais statomas Giedriaus Kuprevičiaus miuziklas "Aš tau siunčiu labų dienų", kuris paskutinį kartą pristatytas gal prieš 30 metų ir sulaukė didelės sėkmės. Nuo mano gyvenimo neatsiejamas dainavimas ir šokis, myliu juos abu ne mažiau nei vaidybą. Mokausi dainavimo pas Eglę Juozapaitienę, taip pat dainuoju bažnyčioje, su draugais esame sukūrę džiazo programą. Tik šokis kol kas liko nuošalėje.

– Koks baisiausias jūsų prisiminimas, susijęs su gydytojais?

– Baisių prisiminimų neturiu, bet apskritai labai bijau skausmo. Kadangi pas gydytojus einu, kai jau nebegaliu kentėti, to siaubo užtenka.

– Kokia jūsų nuomonė apie natūralią, alternatyvią, Rytų mediciną, egzotiškas sveikatos procedūras?

– Nesu nieko egzotiško išbandžiusi, gana įtariai į tai žiūriu, bet gal patiktų akupunktūra. Su dėlėmis savo noru nesimaudyčiau, nebent tai būtų vienintelis būdas pasveikti. Užpilų irgi nevartočiau.

– Tikite, kad pagydyti gali žyniai, užkalbėtojai, ekstrasensai?

– Tikiu, kad visos ligos atsiranda galvoje, jas nulemia blogos mintys, neteisingas mąstymas. Tikiu viskuo, kas gali pakeisti tai. Ir jei žmogui užkalbėtojai padeda jaustis geriau, kodėl gi ne. Bet pati to nepraktikuoju. Pozityviu požiūriu į gyvenimą stengiuosi pasirūpinti pati.

– Ar pati esate pareiginga, rūpinatės savo sveikata?

– Vengiu poliklinikos, nors ir retai sergu. Peršalimą tikrai stengiuosi išsigydyti pati aviečių arbata, citrina ir imbieru, pas gydytojus einu tik didelės būtinybės prispirta, bet jei temperatūra laikosi mėnesį, su savigyda jau neapsieisi.

Tikiu, kad visos ligos atsiranda galvoje, jas nulemia blogos mintys, neteisingas mąstymas. Tikiu viskuo, kas gali pakeisti tai.

– Koks būtų jūsų receptas nuvargintiems niūrios žiemos žmonėms?

– Man žiema – labai gražus metų laikas, ir šaltis, saulės stoka manęs netrikdo. Pirma mintis – pasiūlyti pasikišti po užpakaliu kartono gabalą ir nusileisti nuo kalniuko, pavaikštinėti sniegu, ant ledo. Žiemą yra labai daug pramogų, tik reikia nesėdėti namie. Bet kokia veikla, ypač su artimais, mylimais žmonėmis, tikrai pakels nuotaiką.

– Kokį filmą parekomenduotumėte žmogui, kuriam šįvakar būtina juoko dozė?

– Prancūzų filmą „Neliečiamieji“, kuris nėra tiesiog linksma komedija. Tai subtilaus humoro filmas, padedantis į gyvenimą žiūrėti šviesiau, kupinas linksmų momentų, kuriuos prisiminusi aš pati kaskart nusišypsau.

– Jei sužinotumėte, kad sergate nepagydoma liga…

– Tikriausiai imčiausi daryti tai, ko neišdrįsdavau, atidėdavau, nes bijodavau. Kovočiau su visomis savo baimėmis. Kai nesergi, gyveni įprastą gyvenimą, prisigalvoji priežasčių, kodėl negalėtum kažko daryti, atidedi neribotam terminui, o jei būtų aiškus galutinis terminas, nepaisytum nieko.

„Rezidentai“ – pirmadieniais–ketvirtadieniais 19.30 val. per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų