Pereiti į pagrindinį turinį

Rugsėjį kauniečiai kviečiami pasinerti į naktinį miestą

2009-07-30 09:58
Įkvėpė: rengti "Kauno naktis" miesto aktyvistus paskatino vakarais ištuštėjanti Laisvės alėja.
Įkvėpė: rengti "Kauno naktis" miesto aktyvistus paskatino vakarais ištuštėjanti Laisvės alėja. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Groji birbyne ar nešiojamuoju kompiuteriu, pini iš vytelių Leonido Donskio portretus ar tiesiog moki mintinai padeklamuoti F.Nietzsche's "Taip kalbėjo Zaratustra"? Mes tavęs laukiame.

Šiais žodžiais "bet kokio plauko gyvos esybės" kviečiamos prisijungti prie ekologijos ir kultūros festivalio "Kauno naktys". Laukiama ir idėjų, ir tiesiog darbo rankų.

"Vakare Laisvės alėjoje nelabai ką rasi. Susimąstėme, kodėl Kaune nevyksta naktinis gyvenimas?" – rugsėjo 5–6 d. sandūroje planuojamo renginio tikslą įvardijo Aušra Pociūtė, dienraščio "Kauno diena" konkurso "Idėja Kaunui" dalyvė. Jos ir kitų bendraminčių tikslas – pasiekti, kad miestas būtų gyvas bent šią vieną ankstyvo rudens naktį.

"Kauno naktyse" planuojamas ne vienas renginys, kurie, kaip tikimasi, nuo 20 iki 6 val. šurmuliuos ne tik Laisvės alėjoje, bet ir Senamiestyje.

Keletas renginių jau yra įgiję realų pavidalą. Pavyzdžiui, ant M.Žilinsko dailės galerijos pastato fasado bus rodomi festivalio "Pravda 1 minutė" filmai.

A.Pociūtė pasakojo, kad yra tariamasi su kai kuriais muziejais, kad šie priimtų lankytojus ir naktį. Svarstoma galimybė surengti ekologiškos produkcijos mugę. Vienoje miesto kavinių planuojamas humoro vakaras.

Kol kas naktinio Kauno gyvybe pirmąjį rugsėjo savaitgalį rūpinasi nė tuzino nesiekianti aktyvistų grupė, dauguma jų – konkurso "Idėja Kaunui" dalyviai. Tačiau viliamasi sulaukti daugiau talkininkų, turinčių idėjų ir noro padirbėti miesto gerovei.

Organizatoriai ieško rėmėjų, kurie prisidėtų nebūtinai pinigais, galbūt – paslaugomis. "Norime parodyti, kad nereikia išleisti milijonų norint padaryti miestui šventę", – A.Pociūtė, kaip ir jos bendraminčiai, nusiteikusi ambicingai. Vis tik ji pripažįsta, kad be rėmėjų lėšų sunkiai išsivers. Pavyzdžiui, norima suorganizuoti menines dirbtuves, bet tam reikia dailės priemonių.

Festivalis nuo sutemų iki aušros, tikimasi, išjudins miesto naktinį gyvenimą, o kavinės, restoranai, galerijos bent tąnakt pratęs savo darbo laiką.

Susidomėjusieji kviečiami užsukti į interneto svetainę http://idkaunas.wordpress.com