Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgaliais pramogos laukia pajūryje

2009-07-02 23:59
Proga: užsienyje koncertuojančios ir retai Lietuvos scenose bepasirodančios A.Orlovos, BIX ir daugelio kitų muzikantų dainų bus galima paklausyti Palangoje.
Proga: užsienyje koncertuojančios ir retai Lietuvos scenose bepasirodančios A.Orlovos, BIX ir daugelio kitų muzikantų dainų bus galima paklausyti Palangoje. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vasarą iš didžiųjų Lietuvos miestų į pajūrį migruojantys gyventojai kartu pasiima ir visą pramogų bagažą.

Ilgąjį savaitgalį poilsiautojų šturmo vasaros pramogų sostinės – Lietuvos pajūrio miestai – laukia išties rimtai pasirengę.

Palangos miesto svečiai, be įprastos J.Basanavičiaus gatvės fiestos, savaitgalio vakarus galės leisti kultūros centre "Ramybė" – su Alina Orlova, Aiste Smilgevičiūte su grupėmis "Skylė" ir BIX.

Dailininkė A.Orlova, prieš keletą metų muzikos mėgėjų dėmesį atkreipusi savo baladėmis ir unikaliu balsu, tikro garso koncertą surengs penktadienį, liepos 3 d., 21 val. Tai reta proga išgirsti šią atlikėją – pastaruoju metu ji dažniau nei Lietuvoje koncertuoja užsienyje, dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose.

Šeštadienį, liepos 4 d., 21 val. koncertinę programą pristatys Aistė Smilgevičiūtė ir grupė "Skylė". Joje skambės dainos iš paskutinio albumo "Povandeninės kronikos", kurio pristatymo turas Lietuvoje sulaukė gerbėjų antplūdžio. Klausytojų pamėgtų kūrinių iš albumų "Babilonas", "Lukiškių pieva", duetus iš roko operos "Jūratė ir Kastytis" galės išgirsti ir Nidos publika. Liepos 3 d. 20 val. A.Smilgevičiūtė ir "Skylė" viešės Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" koncertų salėje.

Po lyriško vakaro liepos 5 d. 21 val. "Ramybės" stogą kilnos viena iš ilgiausiai gyvuojančių Lietuvos grupių – BIX. Šalies roko veteranai kviečia pasiklausyti legendinių savo dainų.

Nenuskriausti liks ir šokių muzikos gerbėjai. Jų Palangoje laukia karštas MTV savaitgalis jau antrą vasarą į pajūrį persikėlusioje klubo "Exit" vasaros rezidencijoje. Klubas, kuriame telpa tūkstantis lankytojų, poilsiautojus šokdins iš viso dešimt vasaros savaitgalių. Garsiausi Lietuvos ir pasaulio didžėjai tradiciškai pasirodys penktadieniais ir šeštadieniais, o išskirtinis vasaros koncertas vyks sekmadienį, liepos 5 d., 22 val.

Tuomet įkaitinti net vėsią Baltijos jūrą savo muzika tikisi vienas daugiausia sėkmės sulaukusių pastarųjų metų pasaulio didžėjų ir prodiuserių Deadmau5. Po peliuko Mikio kauke besislepiantis kanadietis į Lietuvą atvyks pirmą kartą. Tiesa, įsiaudrinusi publika prie šokių muzikos žvaigždės negalės net prisiartinti. Mat vienas iš dvylikos puslapių Deadmau5 surašytų reikalavimų – du apsaugininkai, kurie turės užtikrinti, kad jis ar grojimo įranga nebūtų liečiama.

Savaitgalį Nidoje planuojantys praleisti poilsiautojai galės rinktis ne tik A.Smilgevičiūtės ir "Skylės" koncertus. Jie kviečiami ir į barą "Battery", kuris užsimojo tapti smagiausia šios vasaros linksmybių vieta visoje vakarų pakrantėje. Vasarą savo lankytojams jis siūlys "InCulto", Andriaus Mamontovo, "Skamp" ir Vaido Baumilos tikro garso koncertus. O liepos 4 ir 5 d. čia laukiami linksmybių mėgėjai: "Bartery" pasirodymus surengs Vidis, Saulty, Leon Somov, Jazzu, radijo stoties "Zip fm" mafija – "Radistai" ir "ELE 7 live".

Nepamiršti ir rimtosios muzikos mėgėjai – jie liepos 4 d. 18 val. laukiami Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje, kur vyks baigiamasis VIII tarptautinio festivalio "Vargonų vasara" koncertas. Kultūros ir meno premijos laureatas profesorius Leopoldas Digrys atliks Johanno Sebastiano Bacho kūrinius vargonams.

Klaipėda užsikrėtusi romantika ir nostalgija. Jau trečius metus uoste rengiamas vienintelis Lietuvoje vasaros festivalis ant vandens "Muzikuojantis keltas". Čia publika ne tik klausosi populiarių šalies atlikėjų dainų, bet ir džiaugiasi maždaug trijų valandų kruizu po Kuršių marias. Liepos 4 d. 20 val. gerbėjų kelte lauks solistė Judita Leitaitė irVytauto Labučio džiazo kvartetas. Jų parengtoje programoje "Jazz kokteilis vakarui" skambės populiarūs, visiems puikiai žinomi ir pamėgti kūriniai iš miuziklų ir kino filmų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų