Pereiti į pagrindinį turinį

„Senamiesčio akademija“ kviečia kurti stiklo skulptūras

2008-11-04 09:00

Šią savaitę duris atveria Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo „Senamiesčio akademija“.

„Mūsų akademija – tai neformalios meninės edukacijos kursai suaugusiems. „Senamiesčio akademijoje” susipažinsite su meno kultūra, sužinosite, kaip suvokti meną, suprasti, kodėl jis kuriamas, kiek daug meno yra mūsų gyvenamojoje aplinkoje. Labai tikimės, kad atrasite, kaip ir kur realizuoti įgytas žinias”, – sakė KKKC direktorius Ignas Kazakevičius.

„Senamiesčio akademija” lapkričio mėnesį kviečia klaipėdiečius pažinti stiklo skulptūros kūrimo procesą bendraujant ir kuriant kartu su žymiu stiklo menininku Artūru Rimkevičiumi.

Granitas ir marmuras, tvirtos ir monumentalios formos – skulptūrą charakterizuojantys apibūdinimai. Bet ar įsivaizduojate skulptūrą iš stiklo? Šios medžiagos išraiškos galimybės beribės. Eksperimentuojant technologijomis galima išgauti netikėčiausias formas, stulbinančius spalvų efektus. Trapi, skaidri, blizgi ar matinė, bespalvė ar spalvota stiklo skulptūra užburia plastišku siluetu, originaliu dekoru, įvairiaspalviu koloritu. Sluoksniuotos, inkrustuotos, pūstos, lietos kepintos ar šlifuotos, griežtų geometrinių ar abstrakčių formų stiklo skulptūros gali tapti savitu namų dekoro elementu, originalia dovana draugui.

„Trapų stiklo stebuklą galite susikurti patys, – tvirtino užsiėmimų organizatoriai. – Sakysite, neįmanoma? Netiesa, nes „Senamiesčio akademijoje“ įmanoma įgyvendinti labiausiai neįgyvendinamas idėjas. Ateik ir tapk skulptoriumi!”
Pirmieji užsiėmimai vyks lapkričio 7 d. 18–21 val. ir 8 d. 9.30–12.30 val.

Daugiau informacijos ir registracija – KKKC, mob. tel. 8 672 57 985.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų