Pereiti į pagrindinį turinį

Vakaras išėjusiųjų kūrybai

2008-11-10 09:00
Vakaras išėjusiųjų kūrybai
Vakaras išėjusiųjų kūrybai / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Susivienijo: R.Zubovas ir R.Staliliūnaitė – menininkų duetas, atliksiantis išėjusiųjų kūrinius.

Tiems, kam lietuviškos Ilgės – ne vien išėjusiųjų prisiminimas per tam skirtas šventes lapkričio pradžioje, skiriamas šiandienos vakaras Kauno menininkų namuose.

Programoje – pianisto Roko Zubovo atliekami Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai ir aktorės Rūtos Staliliūnaitės skaitomos eilės. Skambės ištraukos iš Leonardo Gutausko poezijos rinkinio "In fine". Ši eilių knyga skirta Anapilin iškeliavusiems menininkams – su pagarba ir kūrybiniu solidarumu autorius interpretuoja jų gyvenimus ir kūrybinį palikimą.

L.Gutauskas eilėmis prisimena literatūros klasikus Kristijoną Donelaitį, Maironį, Joną Aistį, Marių Katiliškį, Juditą Vaičiūnaitę, skulptorių Vilių Orvidą, dievdirbį Lionginą Šepką. "Ilgių" vakare bus galima išgirsti ir kai kurių šių klasikų kūrybos.

"Man Ilgės – tai visas ilgesingas, išėjusiųjų gėla persmelktas lapkričio mėnuo, tikrai ne tos tikros ir netikros gėlės, sunešamos ant kapų per Vėlines. O išėjusiuosius prisimenu ne tik lapkričio mėnesį. Ypač tuos, kurių ne tik kūryba, bet ir dora bei moraliniu pavyzdžiu spinduliavęs gyvenimas yra verti prisiminimo įamžinimo", – sakė R.Staliliūnaitė.

Lapkričio "Ilgių" poezijos ir muzikos vakaras Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) šiandien 18 val.
Renginys nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų