Pereiti į pagrindinį turinį

Vegetaras L. Somovas – apie ruonio tartaro skonį ir maistą Indijoje: kartoti tikriausiai nenorėčiau

2024-02-09 10:18

Muzikos kūrėjas ir prodiuseris Leonas Somovas dėl savo talento vertinamas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Vis dėlto tik nedaugelis žino, kad toks pats aistringas ir atsidavęs kūrybai jis yra ir savo namų virtuvėje – tuomet, kai gamina. Tiesa, tam būtina viena sąlyga... 

Leonas atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką: čili pipiras, uogienė ir riešutai.

„Man labai patinka gaminti, todėl virtuvė dažnai tampa mano atsipalaidavimo ir meditacijos kampeliu. Savo dieną mėgstu pradėti lengvais pusryčiais, pavyzdžiui, keptais kiaušiniais, kiaušiniene ar grikiais, kuriuos labai mėgstu. Prieš pradėdamas gaminti, aš visada susidėlioju produktus, o kai viską susiruošiu, leidžiu sau paimprovizuoti. Esu pastebėjęs, kad į virtuvę negalima eiti be nuotaikos. Jei nuotaika yra bloga, ir patiekalas tikrai nebus skanus. Kaip ir viską gyvenime, taip ir maistą reikia daryti tik su meile“, – mintimis dalinosi L. Somovas.

TV3 nuotr.

O kokią istoriją slepia mėgstamiausi jo ingredientai – riešutai, uogienė ir čili pipirai?

„Ne tik aš, bet ir mano vaikai labai mėgsta valgyti uogienę. O skaniausia uogienė, žinoma, yra daryta močiutės arba mamos. Kalbant apie riešutus, juos pamėgau vaikystėje, tačiau tuomet dažniausiai valgydavau lazdyno, o dabar labai mėgstu ir migdolus bei pistacijas. Tuo tarpu čili pamilau dėl aštrumo“, – pasakojo Leonas.

Buvo taip aštru, kad man net nutirpo pusė veido – visiškai jo nebejaučiau.

Tiesa, būtent su čili pipirais jis turi ir linksmų prisiminimų. „Visai neseniai buvau Indijoje, kur koncertavau ir dalyvavau meditacijos stovykloje. Tai buvo įdomi ir ilga kelionė. O, kaip daugelis žino, Indijoje gausu aštraus maisto. Vieną kartą vietinis indas pasiūlė man išbandyti tradicinę čili pakorą, tad aš ir paragavau. Buvo taip aštru, kad man net nutirpo pusė veido – visiškai jo nebejaučiau“, –  tai prisiminęs juokėsi Leonas.

Tačiau daugelį labiausiai nustebino tai, kad nepaisant to, jog 7 metus daugiausiai stengiasi maitintis kaip vegetaras, L. Somovas visgi kartais suvalgo ir mėsos patiekalų.

„Septynerius metus esu vegetaras, tačiau būna atvejų, kai išvengti mėsos nepavyksta. Jei ateinu pas kažką į svečius, o ten būna paruošta vakarienė, kurios pagrindinis patiekalas yra iš mėsos, žinoma, iš pagarbos ir mandagumo to patiekalo paragauju. Tačiau, jei tik yra galimybė, stengiuosi mėsos nevalgyti“, – pasakojo Leonas.

Kelionėms neabejingas Leonas įvairiausias šalis neretai linkęs pažinti ir per jų virtuves. O tarp keisčiausių jo ragautų patiekalų puikuojasi net ruonio tartaras!

„Skonis labai priminė tiek tuno, tiek jautienos tartarą, tačiau man ši patirtis buvo labai keista – kartoti tikriausiai nenorėčiau“, – atviravo pašnekovas.

TV3 nuotr. 

Leonas papasakojo apie džiugią naujieną, dar ne taip seniai nustebinusią visą Lietuvą. Šią vasarą, suvieniję jėgas su Juste Arlauskaite-Jazzu, jie ir vėl kartu pasirodys scenoje.

„Nuo to momento, kai nutraukėme bendrą veiklą, žmonės nuolatos mūsų klausdavo, kodėl kartu nebekuriame? Kadangi tų klausimų vis daugėjo, dėl mūsų nuostabių gerbėjų nusprendėme padaryti vienintelį koncertą. Susimatykime birželio 7 dieną Vingio parke. Bus smagu prisiminti mūsų pirmuosius kūrinius, kuriuos įrašinėjome dar tuomet, kai gyvenome Londone. Pažadame, kad tokių gražių prisiminimų koncerte bus tikrai labai daug“, – nepraleisti koncerto kvietė L. Somovas.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų