Pereiti į pagrindinį turinį

Per vestuves atrodyti kitaip tiesiog būtina

2012-07-14 13:25
Per vestuves atrodyti kitaip tiesiog būtina
Per vestuves atrodyti kitaip tiesiog būtina / Shutterstock nuotr.

Vasara – vestuvių metas. Vienoje nuostabiausių gyvenimo švenčių madinga būti kitonišku, net humoristiniu. Glamūrui ir prabangai – sudie.

Lengvumas ir atsipalaidavimas

Žinoma dizainerė Julija tikina: pagal paskutinę pasaulio vestuvių madą viešai demonstruotas vadinamasis glamūras ir prabanga jau nemadinga.

„Vestuvių madoje dabar itin madingas išskirtinumas, kitoniškumas. Tai – netradicinės aprangos šventė, kurioje turi būti daug laisvės, atsipalaidavimo, bet ne susikaustymo“, – teigė dizainerė Julija.

Kalbant apie vyriškus vestuvinius kostiumus, Julija patarė drąsiai rinktis kostiumą nebūtinai vienodos spalvos ar rašto.

„Galite vilkėti languotu švarku ir šviesiomis kelnėmis, ryšėti varlyte su taškeliais ir avėti dryžuotomis kojinėmis. Šiuo metu itin svarbu ir madinga – išskirtinumas, lengvumas, netgi humoro jausmas“.

Puošniau tik šiek tiek

Vestuvinė suknelė turėtų būti tik šiek tiek puošnesnė nei dėvima kasdien, lengva, pritaikyta jūsų figūrai ir būtinai šviesi. Balta spalva neprivaloma, netgi geriau kreminė, šampano atspalvio, kūno ar vos švelniai žydra, pilkšva.

„Pirmiausia drabužį reikia derinti prie savo figūros, – priminė vieno vestuvinių rūbų salono Kaune savininkė Birutė Milienė. – Pūstos vestuvinės suknelės juk netinka moteriškesnio sudėjimo moterims. Joms geriau rinktis prailginto liemens siluetą“.

Nors apkūnioms moterims tiktų suknelės iš sunkaus audinio, atlasinės – dabar jos nemadingos. Madoje – išryškinančios taliją, lengvos suknelės iš šilko, šifono, tinklo.

„Vėl madingi nėriniai, plonučiai mezginiai, – teigė Birutė. – Labai madingas nuogas petys arba beveik iki pat sėdmenų nugarą apnuoginanti suknelė. Tiesa, nepamirškite savo figūros!“

Dizainerė Julija primena: apkūnias moteris blizgantys audiniai optiškai dar labiau storina. Apkūnuolėms taip pat derėtų vengti aptemptų siluetų, išryškinančių ne tik privalumus, bet ir trūkumus.

Juodas kostiumas – laidotuvėms?

Vyrams lieka madinga ir klasika, išskyrus itin baltos spalvos marškinius. Geriau – pieno, grietinėlės spalvos, vos įžvelgiamo melsvo ar pilkšvo atspalvio, kurie suteikia puošnumo.

„Dabar juodas kostiumas tapatinamas su laidotuvių, varguolių įvaizdžiu ar išskirtine vakariene su specialiu juodos spalvos aprangos kodu, – drąsiai teigė dizainerė Julija. – Vestuvėms madingi pilkšvų atspalvių, tačiau puošnių audinių kostiumai. Tik jie jokiu būdu neturi panėšėti į kasdienį, darbinį kostiumą“.

Madingas vyrų vestuvinių kostiumų audinys – klasikinė vilna, šilkas ar šilko, lino ir vilnos derinys. Tiesa, kostiumas iš pastarosios medžiagos itin brangus.

Garsi Lietuvos dizainerė teigia, kad varlytė yra daug geriau nei kaklaraištis, kuris skirtas kasdienai. Madinga viena švarko saga, tačiau su penkiomis būsite kitoniškas.

„Nebijokite išsiskirti iš minios, nes vestuvės – išskirtinė šventė“, – drąsina Julija.

„Madingi pusiau smokingai, pusiau frakai prailgintais švarkais, apvalintais kraštais ir segami viena puošnia saga ir su vienu skeltuku nugaroje. Švarkai siauresni, prigludę, itališko stiliaus, – pridūrė Birutė. – Galima pasirišti ir kaklaskarę, nebūtinai varlytę.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų