Mėgstamiausias M. Karstado būdas ruošti maistą – lauke, virš atviros ugnies. Jo ruošiamas maistas – paprastas ir autentiškas. Ir išgarsino jį visoje Danijoje.
„Ingredientams reikia leisti atsiskleisti. Daug dėmesio skiriu sezoniškumui ir stengiuosi jį išnaudoti. Sezono metu produktai būna pigūs ir lengvai prieinami, o jų skonis ir tekstūra tiesiog puikūs“, – tikina vyras.
M. Karstado įkvėpimo šaltinis yra raižytas Danijos pakrantės kraštovaizdis. Vaikystėje jam patikdavo būti prie vandenyno. Ir dabar jis beveik kasdien eina į paplūdimį.
„Čia randu ramybę. Daug dienų per savaitę dirbu gana įtemptu grafiku. Jei galiu nors trumpam ištrūkti į gamtą – gaminti maistą, paplaukioti ar tiesiog pavaikštinėti miške – tai mane nuramina ir išvalo protą“, – sako M. Karstadas.
Ketverius metus M. Karstadas dirbo geriausiuose Kopenhagos restoranuose ir kūrė receptus visame pasaulyje garsiam restoranui „Noma“. Vėliau pasuko ten, kur daugiau žmonių galėtų mėgautis jo maistu – į įstaigų valgyklas. 2012-aisiais, kai jis perėmė šio advokatų biuro virtuvę, daugiausia čia buvo ruošiami mėsos patiekalai su daug padažo. Šiandieniniame meniu jau atpažįstamas jo stilius.
„Viską pakeitėm. Pirmiausia, ką padarėme, – iš maisto sandėlio išmetėm daugybę produktų – ten buvo prikrauta pusfabrikačių ir greitai paruošiamo maisto. Norėjome viską iš pagrindų pakeisti“, – sako virtuvės šefas.
Daugiau apie tai – laidos „Euromaxx“ įraše.
Naujausi komentarai