Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus knygų mugėje – jaunųjų skaitytojų viliotinis

2013-02-06 11:26
Vilniaus knygų mugėje – jaunųjų skaitytojų viliotinis
Vilniaus knygų mugėje – jaunųjų skaitytojų viliotinis / Simono Švitros nuotr.

Paskutinį vasario savaitgalį rengiamos 14-osios Vilniaus knygų mugės tema – paauglių ir jaunimo literatūra.

„Šiandien paaugliai mieliau renkasi internetą, socialinius tinklalapius, nedaugžodžiaujančią SMS žinučių kalbą. O ką skaito šių dienų jaunimas?“ – mugėje keliamus klausimus pristato organizatoriai.

Lietuvos ir užsienio šalių šviesuoliai, rašytojai, visuomenės veikėjai ir jaunieji skaitytojai bus kviečiami diskutuoti, kas šių dienų literatūroje aktualu jaunimui.

Mugėje šiemet, kaip ir kasmet, laukiama garsių literatūros atstovų iš Lietuvos ir užsienio.

Iš JAV atvyks poetas Tomas Venclova, taip pat autoriai Algis Rukšėnas, Tess Gerritsen, Ellen Cassedy, iš Kanados – Antanas Šileika.

Lankysis ir kiti užsienio knygų autoriai, iliustratoriai: iranietis rašytojas iš Nyderlandų Kaderas Abdolah, Alainas Golay iš Šveicarijos, Alberto Angela iš Italijos, Tahiras Shahas iš Maroko, Sabine Ebert iš Vokietijos, ispanas Joanas Plaza, Edita Nyork ir Robertas Gerwarthas iš Airijos, Hailji iš Korėjos, Krzysztofas Buchowskis, Jerzy Pilchas, Barbara Gruszka-Zych, Michalas Slomka ir Michalas Rzecznikas iš Lenkijos, Kamalas Abdulla iš Azerbaidžano, Alexandre'as Clerisse iš Prancūzijos, Austenas Ivereigh ir Roderickas Gordonas iš Jungtinės Karalystės – pastarąjį atlydės garsusis britų leidėjas Barry Cunninghamas, atradęs ir legendinę „Hario Poterio“ autorę Joanne K.Rowling.

Kaip jau dvylika metų, ir šiemet Vilniaus knygų mugėje kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ pakvies sukurti knygą. Šios studijos iniciatorė ir siela dailininkė Sigutė Chlebinskaitė mugės lankytojams paruošė naujos veiklos, kūrybinių užsiėmimų, susitikimų su Lietuvos ir užsienio menininkais, taip pat žada tęsti jau tradicija tapusias programas, sulaukusias mugės dalyvių susidomėjimo.

Mugėje veiks tradicinis Diskusijų klubas. Šį kartą klubo programoje ir diskusijos pagrindine mugės tema – apie paauglių literatūrą.

Vaikų ir paauglių salėeje jaunieji skaitytojai galės nevaržomai bendrauti su bendraamžiais ir skaityti, o jiems skirti renginiai vyksta specialiai įrengtoje Kietoje scenoje.

Vilniaus knygų mugėje kasmet pristatomos garsių Lietuvos ir užsienio dailininkų, knygų iliustratorių, fotografų parodos, vaizdo ir garso instaliacijos. Dauguma jų Lietuvoje rengiamos pirmą kartą.

Neliks nuskriausti ir kino mėgėjai: Knygos kino salėje jie vėl turės galimybę pamatyti garsių romanų ekranizacijas, dokumentinius filmus apie iškilius rašytojus, poetus, menininkus.

Bukinistų pasaže laukiami visi, kurie ieško senų knygų ar vis dar klausosi vinilinių plokštelių, o Literatų svetainėje vyks poezijos vakarai, skambės džiazas, bus rodomos vaizdo projekcijos.

Knygų mugė vasario 21–24 d. vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Joje turėtų prisistatyti apie 200 dalyvių.

Kiekviena mugės diena tradiciškai turi savo pavadinimus: „Bičiulių diena“ (vasario 21 d. 10–19 val.), „Ilgasis penktadienis“ (vasario 22 d. 10–21 val.), „Nekasdienių pasimatymų diena“ (vasario 23 d. 10–21 val.), „Šeimos diena“ (vasario 24 d. 10–17 val.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų